Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Κλιματική κρίση και τουρισμός αλλάζουν την αρχιτεκτονική

Επιτακτική είναι η ανάγκη για την εύρεση βιώσιμων αρχιτεκτονικών λύσεων προσαρμοσμένων στις αλλαγές που φέρνει η κλιματική κρίση αλλά και η αύξηση του τουριστικού προϊόντος.

Αυτό επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ομιλητές και θεσμικοί φορείς στο πλαίσιο του συνεδρίου αρχιτεκτονικής και τουρισμού με θέμα “Κλιματική Αλλαγή και Τουρισμός”, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου. Η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου μίλησε για το πως αρχιτεκτονική και τουρισμός θα πρέπει να συνδεθούν σε μια κατεύθυνση αειφορίας μέσα από καινοτόμες πρακτικές: “Ο κόσμος μας έχει απεγνωσμένα ανάγκη από βιώσιμες λύσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και λήψη μέτρων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη χώρα μετά την πανδημία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης.

Η Δανάη Μακρή από την εταιρεία επικοινωνίας δομημένου περιβάλλοντος Design Ambassador και της πλατφόρμας αρχιτεκτονικής archisearch.gr, μίλησε για ιλιγγιώδη ανάπτυξη του τουρισμού που φέρνει νέες προκλήσεις μαζί με την κλιματική αλλαγή και επιτάσσουν από την αρχιτεκτονική, τη χωροταξία και την πολεοδομία να δώσουν λύσεις.
Ο Ανδρέας Θεοδωρίδης συνδιοργανωτής εκ μέρους του ΚΑΜ και με τον Βασίλη Μπαρτζώκα, σημείωσε ότι ήδη η Ελλάδα έχει καθυστερήσει να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή και πως πρέπει να δημιουργηθούν νέα πρότυπα κατοίκησης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα