Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων

Με τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Πόπη Κασσιωτάκη Ψαρουδάκη βρέθηκε χθες κλιμάκιο στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χανίων, σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος στο Δημοτικό Σχολείο της Κουντούρας, στον Δήμο Καντάνου- Σελίνου.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση «το κλιμάκιο συγκροτήθηκε από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χαριτάκη- Μακράκη Χρύσα, τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων, Γιάννη Νικηφοράκη, τον Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης Καντάνου – Σελίνου, Χαριτάκη Γιάννη, τον αναπληρωτή συντονιστή, Κιτρινορίνη Θανάση και την αναπληρώτρια του Τομέα Παιδείας, μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Αποκορώνου και εκπαιδευτικό, Άννα Νεμπαυλάκη.
Έπειτα από διεξοδική συζήτηση με την κα. Ψαρουδάκη για την εξεύρεση πιθανών και άμεσων λύσεων, το κλιμάκιο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χανίων παρέδωσε υπόμνημα της Τοπικής Οργάνωσης Καντάνου – Σελίνου, στο οποίο αναφέρεται:
«Αξιότιμη κυρία Διευθύντρια,
Πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χρειάστηκε να διεκδικήσουν οι γονείς στον Δήμο Καντάνου Σελίνου τα αυτονόητα για τα παιδιά τους, για ένα δωρεάν δημόσιο δημοτικό σχολείο στο οποίο οι μαθητές θα μπορούν να φοιτούν ξεχωριστά στην Α΄ τάξη, στη Β΄, στη Γ΄, στη Δ΄, στην Ε΄ και στη Στ΄ για περισσότερα από ένα σχολεία.
Το Δημοτικό σχολείο Καντάνου, ωστόσο, δεν είχε την ίδια τύχη και υποβαθμίστηκε παρά τις αλλεπάλληλες διεκδικήσεις των γονέων στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.
Η Υπουργός Παιδείας ξεκίνησε το σχολικό έτος με δηλώσεις για αναβαθμισμένα ολοήμερα προγράμματα διάρκειας έως τις 17:30 μ.μ., όπου οι μαθητές θα απολάμβαναν μία επιπλέον ώρα με ρομποτική, εικαστικά ή και άλλες ζηλευτές για την επαρχία δραστηριότητες, ενώ παράλληλα θα ήταν πιο κοντά στο εργασιακό ωράριο των γονιών και θα υποστήριζε με αυτό τον τρόπο την οικογένεια.
Στην επαρχία Σελίνου παρά το ενδιαφέρον της σχολικής μας κοινότητας, γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών υπήρξαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς πολλές παραλήψεις (π.χ. η απουσία λεωφορείου για την επιστροφή των μαθητών δεν είχε προβλεφθεί).
Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα αφορά το ολοήμερο πρόγραμμα στο Δημοτικό σχολείο Κουντούρας, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του και μάλιστα με δύο τμήματα. Η διάρκεια του έπρεπε να είναι κανονικά έως τις 16:00 μ.μ. Περίπου μία εβδομάδα πριν, η ώρα αυτή τροποποιήθηκε για τις 15:00 μ.μ. για να φτάσουμε τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 23/10/2023 να ενημερωθούν οι γονείς ότι θα ανασταλεί εντελώς η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος και η λήξη και αποχώρηση μαθητών θα γίνεται στη 13.15μμ.
Κυρία διευθύντρια,
Σε μια περιοχή που οι οικογένειες εργάζονται μέχρι την δύση του ηλίου (θερμοκηπιακές καλλιέργειες, ελαιοσυλλογή, η οποία κρατά λόγω της ποικιλίας της τσουνάτης ελιάς μέχρι τα τέλη Απρίλιου και λόγω της τοποθεσίας της συγκεκριμένης ποικιλίας σε χωριά πέριξ της Κουντούρας, απαιτείται 1 και πλέον ώρα διαδρομής), είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση και να λειτουργήσει ξανά απρόσκοπτα το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα