Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης

Σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων ολοκληρώθηκε η προχθεσινή ανοιχτή συνέλευση κατοίκων της Νέας Χώρας. Διαφωνίες εκδηλώθηκαν μεταξύ κατοίκων και καταστηματαρχών για τα προβλήματα της περιοχής.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
Η υπερ-κατάληψη της παραλίας από ομπρελοκαθίσματα και η ανάγκη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Νέας Χώρας τέθηκαν από κατοίκους στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που απασχολούν το τμήμα αυτό της συνοικίας. Ο κ. Γιώργος Πιτσιτάκης μίλησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφορικά με τις προτάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης που στόχο έχουν -όπως είπε- να συζητηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις:
• Εχουμε -είπε- «κατ’ επανάληψη δώσει ανακοινώσεις για την παραλία. Οι υπουργικές αποφάσεις που παραχωρούν εκτάσεις στην παραλία για ν’ απλωθούν ομπρελοκαθίσματα δίνουν όλον τον χώρο στους παραχωρησιούχους και έτσι δεν μένει ελεύθερος χώρος για τους πολίτες. Το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση στις παραλίες καταστρατηγείται. Επίσης, στις παραλίες γίνονται πολλές παρανομίες απ’ αυτούς που τις εκμεταλλεύονται καθώς επεκτείνονται πέρα απ’ τους χώρους που τους ορίζονται και έχουν μισθώσει».
• Σε ό,τι αφορά τον παραλιακό δρόμο της Νέας Χώρας «έχουμε προβλήματα με την εκχύλιση του αγωγού λυμάτων, την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να περπατήσει ελεύθερα. Επίσης, έχουμε τραυματισμούς παιδιών από την κίνηση των οχημάτων. Εχουμε μία συνολική πρόταση για όλο το παραλιακό μέτωπο. Σε αυτή λέμε ό,τι πρέπει να αναπλαστεί, να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο, να υπάρξει νέα πλακόστρωση, μεγαλύτερα πεζοδρόμια, να σταματήσει η στάθμευση, να ενισχυθεί ο φωτισμός. Βεβαίως να μπορέσουν και οι επιχειρηματίες να έχουν καλύτερη τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων τους και ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει τη βόλτα του».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ
Στα Μέσα Ενημέρωσης μίλησε και ο Π. Κόρακας, πρόεδρος του Συλλόγου καταστηματαρχών της Ν. Χώρας. Ο κ. Κόρακας έκανε λόγο για «αισχρό ψέμα ότι καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια στην Ν. Χώρα. Είναι το μοναδικό πεζοδρόμιο στη Ν. Χώρα σ’ όλη την πόλη που δεν έχει τραπεζοκαθίσματα» Ο ίδιος τόνισε πως χάρη στα καταστήματα η περιοχή έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. «Το παραλιακό μέτωπο έχει αναπτυχθεί, αλλά όχι όπως θα έπρεπε. Εχουν δώσει τα μαγαζιά και τα ξενοδοχεία τέτοια αξία στην περιοχή που δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν θέλουν να το δουν. Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου εμείς το λέμε εδώ και 15 χρόνια, γιατί δεν γίνεται; Υπάρχει ένα θέμα με το σχέδιο πόλης, αλλά και αυτό μπορεί να ρυθμιστεί. Αυτό που λέμε σε κάθε Δημοτική Αρχή είναι μέχρι να γίνει το σχέδιο πόλης να αναπλάσουν το πεζοδρόμιο, δεν είναι δυνατόν να παραμένει σ’ αυτήν την κατάσταση» κατέληξε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών. Εκτός από τον κ. Βάμβουκα, το “παρών” έδωσαν και οι κ. Παπαδογιάννης, Σαρρής, Παπαντωνάκης και δημοτικοί σύμβουλοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα