Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Κλιµατική αλλαγή «;»

Μια µαυρίλα σκεπάζει τη χώρα. Βιώνουµε τραγικές στιγµές όταν εκατοντάδες χιλιάδες στρέµµατα προστατευόµενων δασών έχουν γίνει στάχτη, αµέτρητες κατοικίες καίγονται και οι κάτοικοι το βάζουν στα πόδια, προλαβαίνοντας να πάρουν µαζί τους απαραίτητα προσωπικά δεδοµένα και φάρµακα.
Η πανίδα και η χλωρίδα εξαφανίζονται, η παραγωγή οξυγόνου ελαττώνεται και το διοξείδιο του άνθρακος αυξάνεται, τα δε µικροσωµατίδια απ’ τις φωτιές προσβάλλουν το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστηµα. Άνθρωποι καίγονται ζωντανοί, γεωργικές εκµεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές µονάδες καταστρέφονται.
Ο “καµινάρης” καιρός µάς δοκιµάζει. Το εν εξελίξει, λόγω των αναζωπυρώσεων, πύρινο µέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο και ο ανθρώπινος παράγοντας δεν έχει αντιµετωπίσει τέτοιας πρωτοφανούς έντασης “πυροµανία”. Πρωτόγνωρες καταστάσεις. Παθαίνουµε και δεν µαθαίνουµε από την πρωτοφανή πυρκαγιά, τη µεγαλύτερη σε Ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία χρόνια.
Ως δολιοφθορά και ρατσιστικής φύσεως χαρακτηρίζονται οι φετινές φωτιές απ’ τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για τους πυροµανείς τι ποινές προβλέπονται; Πώς και πότε επεµβαίνουν οι δικαστικοί λειτουργοί; Αιφνιδιάστηκαν οι αρµόδιοι της πολιτείας και δικαιολογήθηκαν ότι µας πρόλαβε η κλιµατική κρίση. ∆εν το περιµέναµε στον Έβρο, στην Εύβοια πάλι, στη Νέα Αγχιάλη, στη Ρόδο, στα ∆ερβενοχώρια, στην Πάρνηθα.
Ψάχνουµε στα Μέσα Ενηµέρωσης να βρούµε κάποια καλή είδηση αυτές τις ηµέρες που η χώρα δοκιµάζεται απ’ τη µια καταστροφή στην άλλη, µα πουθενά. Όχι µόνο σ’ εµάς αλλά και σ’ όλο τον κόσµο. Η Χαβάη καταστράφηκε, στις Ινδίες µια γέφυρα που γκρεµίστηκε καταπλάκωσε περισσότερους από 25 ανθρώπους. Κοντά στη Μόσχα κατέπεσε αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ο αρχηγός των µισθοφόρων στον Ρωσοουκρανικό πόλεµο Γεβγκένι Πριγκόζιν και άλλοι εννέα. Στον Καναδά κάηκε έκταση, όση η Ελλάδα.
Ελπίζουµε οι καταστροφές να τελειώνουν εδώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα