Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Κλειστό γήπεδο αποκτά η Κίσσαμος μέχρι το 2025

» Υπογράφηκε χθες η σύμβαση κατασκευής του έργου

Την ελπίδα ότι το αργότερο στις αρχές του 2025 η Κίσσαμος θα διαθέτει το δικό της κλειστό γυμναστήριο εξέφρασαν Υπουργείο Αθλητισμού, Περιφέρεια και Δήμος στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου.
Το ποσό των 2.100.000 ευρώ θα δοθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υφυπουργείου Αθλητισμού ώστε να κτιστεί το κλειστό που σημειωτέον είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2008 (είχε σκαφτεί ο χώρος και είχαν μπει τα θεμέλια) αλλά δεν συνεχίστηκε.

Για ένα «πολύπαθο έργο που είχε ξεκινήσει 14 χρόνια και τώρα παίρνει σάρκα και οστά» έκανε λόγο ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης που τόνισε πως «το χρειάζονταν η Κίσσαμος». Ο κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη , τον κ. Στ. Αρναουτάκη, τον κ. Λ. Αυγενάκη και επισήμανε πως «αν δεν παρέβαιναν αυτοί που παρενέβησαν το έργο δεν θα έπαιρνε το δρόμο που πήρε».
Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής μίλησε για ένα έργο που είχε εγκαταλειφθεί για χρόνια και που «έλειπε από το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο των Χανίων που είναι η Κίσσαμος και θα βοηθήσει πολύ την νεολαία να γυμνάζεται με ασφαλή και σύγχρονο τρόπο. Ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού αυτή που είχε συμβάλλει σε αυτό και του κ. Αυγενάκη που το χρηματοδοτεί. Εμείς ως Περιφέρεια θα το επιβλέψουμε το όλο έργο, με τις υπηρεσίες μας και μάλιστα η υπηρεσία του κ. Αρναουτάκη στο Ηράκλειο θα πάρει το μεγαλύτερο βάρος, γιατί είναι ένα απαραίτητο έργο για την περιοχή».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αφού ανέφερε πως η κατασκευή του κλειστού ήταν επιθυμία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είπε πως «εμείς θα έχουμε την επίβλεψη του έργου και μέσα σε δύο χρόνια θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κοινωνία της Κισσάμου. Πιστεύουμε ότι μπορεί και νωρίτερα να ολοκληρωθεί και θα πιέζουμε τον ανάδοχο του έργου γιατί υπάρχουν οι χρηματοδοτήσεις».
Τέλος ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Κισσάμου κ. Γιάννης Κελαϊδής μίλησε για «εμβληματικό έργο για την Κίσσαμο» και συμπλήρωσε πως ο αθλητικός σύλλογος της περιοχής για να δώσει αγώνες είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στον Ταυρωνίτη και στα Χανιά καθώς ειδικά μετά το 2019 και τον σεισμό που έκρινε ακατάλληλο το λύκειο- ΕΠΑΛ Κισσάμου δεν υπήρχε κλειστός χώρος για εκγύμναση.

Σε διαδικτυακή σύνδεση (που άργησε να γίνει και δεν είχε καθόλου καλό σήμα) ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια.

Το έργο αποπεράτωσης του κλειστού γυμναστηρίου με κτήριο γραφείων-αποδυτηρίων Δήμου Κισσάμου προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ προβλέπει:
• Κλειστό 350 θέσεων, συν ΑμΕΑ.
• Γήπεδο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης
• Γυμναστήριο
• Αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών
• Ιατρείο και γραφεία Διεύθυνσης και Γραμματείας
• Θεωρεία, κυλικείο
• Μηχανοστάσιο, αποθήκες, WC, WC ΑΜΕΑ
• Θέσεις στάθμευσης
• Φυτεύσεις και διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα