Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Κλειστά λόγω διακοπής νερού σχολεία στο Ρέθυμνο

Κλειστά έπειτα από απόφαση του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, θα παραμείνουν συνολικά 19 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, αύριο Τετάρτη λόγω της προγραμματισμένης διακοπής νερού που έχει ανακοινωθεί από τη ΔΕΥΑΡ.

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΡ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για προγραμματισμένη διακοπή νερού λόγω εργασιών ενεργοποίησης του νέου τμήματος αγωγού Γάλλου -Καστελλάκια οι οποίες θα διαρκέσουν όλη την ημέρα. Οι περιοχές στις οποίες θα διακοπεί η υδροδότηση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση είναι Μισσιρία, Περιβόλια, Παραλιακή Ζώνη Ρεθύμνου (οδός Σοφοκλή Βενιζέλου), Καλλιθέα, Σαρακίνα, Κουμπές και στα ψηλά σημεία του Μασταμπά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στo Goodnet.gr ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης Γιώργος Γεωργαλής, συνεκτιμώντας τα δεδομένα το τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, προχώρησε στην απόφαση για το κλείσιμο συνολικά 19 σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη, λόγω της διακοπής στην υδροδότηση.

Όπως τόνισε οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, είναι η υγιεινή στους χώρους του σχολείου αλλά κυρίως στις τουαλέτες, όπου δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για την διοχέτευση νερού.

Όπως αναφέρει η απόφαση κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα παρακάτω σχολεία:

-Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου
-Νηπιαγωγείο Μισιρίων,
-9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-8ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-7ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου,
-6ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου
-14ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
– 6ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
-5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
-8ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου,
-11ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
-10 Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
-9ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
-13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου και
-5ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης, δια του αρμόδιου Τμήματος Παιδείας του, ενημερώνει τους /τις συμπολίτες /-ισσες ότι αύριο, Τετάρτη 31 Μαϊου 2023, δεν θα λειτουργήσουν , λόγω διακοπής υδροδότησης στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ, οι εξής σχολικές μονάδες :

• Νηπιαγωγεία: 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο ,13ο, 14ο και το Νηπιαγωγείο Μισιρίων.

• Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 14ο, 15ο ,16ο, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου.

Επίσης, η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει ότι, την ίδια ημέρα, θα παραμείνει κλειστός ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Μισιρίων- Περιβολίων.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη διακοπή νερού σε περιοχές του Ρεθύμνου, στην οποία θα προβεί η ΔΕΥΑΡ, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες ενεργοποίησης του νέου τμήματος αγωγού Γάλλου –Καστελλάκια, οι οποίες θα διαρκέσουν όλη την ημέρα.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των γονέων και κηδεμόνων των μικρών μας συμπολιτών αφού η έλλειψη νερού στις προαναφερθείσες σχολικές μονάδες θα καταστήσει εξαιρετικά δυσχερή τη λειτουργία τους, ιδιαίτερα σε επίπεδο υγιεινής, συνθήκη από την οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα