Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Κλείνει για ένα μήνα το καταφύγιο αστέγων!

Να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο καθώς το νυχτερινό καταφύγιο του Δήμου Χανίων θα παραμείνει κλειστό για περίπου έναν μήνα, είναι αναγκασμένοι άστεγοι που φιλοξενούνταν στην προνοιακή δομή που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων.

Ο λόγος, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, είναι ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί απεντόμωση στο κτήριο καθώς εντοπίστηκαν κοριοί.
Πάντως, αλληλέγγυοι που επικοινώνησαν με τα “Χ.ν.” επεσήμαναν ότι οι φιλοξενούμενοι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για την απομάκρυνσή τους από τον ξενώνα κι ότι ο Δήμος δεν φρόντισε να τούς εξασφαλίσει στέγη.
Απαντώντας στις αιτιάσεις, η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, στην οποία έθεσαν το θέμα τα “Χ.ν.”, διέψευσε ότι οι άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν και υποστήριξε ότι ο Δήμος ήρθε σε επικοινωνία με όλους τους φιλοξενούμενους κι έλαβε διαβεβαιώσεις από εκείνους ότι βρήκαν στέγη, ενώ ένα από τα άτομα που δεν εξασφάλισε κάποιο σπίτι θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις στον Καλαθά.
«Η μετακίνησή τους έγινε γιατί εμφανίστηκαν κοριοί κι ενώ είχαμε πει ότι θα αλλάξουμε τα στρώματα, η απολυμαντική μάς είπε ότι λόγω της παλαιότητας του κτηρίου για να έχουμε αποτελέσματα, θα ήταν καλό για έναν μήνα οι άνθρωποι να μην είναι μέσα – για την υγιεινή και την ασφάλειά τους – και να γίνεται καθημερινά εκτεταμένη απολύμανση – απεντόμωση κ.λπ.», σημείωσε η κα Ζερβουδάκη.
Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των ανθρώπων η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής υποστήριξε ότι υπήρξε επικοινωνία με καθέναν ξεχωριστά: «Επικοινωνήσαμε με καθέναν από αυτούς και εξασφαλίσαμε, μάς διαβεβαιώσαν, ότι όλοι έχουν κάπου να μείνουν, πλην ενός ο οποίος θα μείνει στην κατασκήνωση (του Καλαθά)».
Σημείωσε δε ότι όλοι ανέφεραν στην επικοινωνία που είχε ο Δήμος μαζί τους «που ακριβώς θα μείνει ο καθένας».
Η κα Ζερβουδάκη διευκρίνισε ακόμα ότι στο νυχτερινό καταφύγιο του Δήμου Χανίων φιλοξενούνται 6 άτομα καθώς άλλοι άστεγοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα