Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κλασικά και… αγαπημένα στην έκθεση παλαιών αυτοκινήτων

Μercedes πολλών κυβικών και Γιαπωνέζικα Toyota Celica και Corolla, πολυτελής Bentley αλλά και ταπεινά ιταλικά “μικρά” οχήματα… τα είχε όλα η 10η Υπαίθρια έκθεση παλαιών αυτοκίνητων που και φέτος πραγματοποίησε ο ΣΙΠΑΚ (Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης) το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην πλατεία Κατεχάκη. Φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου αλλά και επισκέπτες περιηγήθηκαν, φωτογράφισαν, συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες για τις 4τροχες καλλονές.

«Ήταν μια ωραία και πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση για τον κόσμο. Ήλθαν πολλοί επισκέπτες, πολλοί τουρίστες, έβγαλαν φωτογραφίες, περιηγήθηκαν στον χώρο, έκαναν ερωτήσεις για τα οχήματα. Το ότι έγινε παράλληλα με την έκθεση των κλασικών μηχανών ήταν πολύ καλό για τα Χανιά. Είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την πόλη όλο αυτό που έγινε» δήλωσε στα “Χ.ν.” ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΣΙΠΑΚ κ. Γιάννης Μαραγκάκης. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάσθηκαν αυτοκίνητα κατασκευής της δεκαετίας του ́20 του περασμένου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του ́80. Κίνητρο των ιδιοκτητών «το μεράκι και η αγάπη για τα οχήματα. Υπάρχει ένας συναγωνισμός, όχι ανταγωνισμός, μεταξύ μας, για να κρατήσει ο καθένας το δικό του όχημα πιο καλά διατηρημένο, πιο όμορφο, πιο λειτουργικό! Το μεράκι έχει μεταφερθεί και στα παιδιά των ιδιοκτητών».

Στο ερώτημα μας γιατί η έκθεση κράτησε δύο μόνο ημέρες, ο κ. Μαραγκάκης απάντησε πως «δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλος κλειστός χώρος για τη φιλοξενία της έκθεσης. Στον ανοικτό χώρο τα οχήματα είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, που είναι ό,τι χειρότερο γι’ αυτά… Είχαμε το παλιό τελωνείο όπου κάναμε στο παρελθόν τις εκδηλώσεις μας, αλλά έπαψε να υφίσταται. Δεν έχουμε ένα μεγάλο κλειστό χώρο και είναι ένα θέμα που το είχα θίξει με άρθρο μου στα “Χ.ν.” παλαιότερα. Στο παλιό τελωνείο κάναμε εκθέσεις αυτοκινήτων και μηχανών, χριστουγεννιάτικα και αποκριάτικα πάρτι και ένας τέτοιος χώρος πρέπει να δημιουργηθεί. Ας το δουν οι υπεύθυνοι, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι και ας βρουν λύση!».

Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ BENTLEY

Φέτος παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά μια Βentley Mark VI απόκτημα του κ. Αλέξανδρου Παπαδομανωλάκη. Μπήκαμε στο όχημα, που ξάφνιαζε με τη δερμάτινη πο- λυτέλεια, το ξύλινο ταμπλό, το “μίνι μπαρ” στο πίσω μέρος και το κιβώτιο ταχυτήτων στο δεξί χέρι του δεξιοτίμονου οχήματος!

«Το αυτοκίνητο είναι του 1947, εξακύλινδρο, 4.200 κυβικά. Η φημολογία λέει πως ήταν στη συλλογή του Τσώρτσιλ, μετά αγοράστηκε από έναν καρδινάλιο στην Ιταλία και στα 1977 πουλήθηκε στην Ελλάδα και την αγόρασε ένας συλλέκτης. Με αυτόν τον κύριο γνωριστήκαμε, ήταν προχωρημένης ηλικίας, και δεν μπορούσε να το συντηρήσει, καθώς ήθελε να αποσυρθεί από τον χώρο και μου ζήτησε να την αγοράσω. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, δεν ήθελε κάτι το ιδιαίτερο, απλά καλή συντήρηση» μας είπε ο κ. Παπαδομανωλάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα