Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Κίσσαμος: Παρέμβαση 7ης ΥΠΕ για το Κέντρο Υγείας

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κισσάμου με δύο οπλίτες-οδηγούς ασθενοφόρων έχει αιτηθεί από τον Μάιο στο ΕΚΑΒ η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Κρήτης καθώς τη θερινή περίοδο υπάρχει αυξημένη ανάγκη.
Αυτό ανακοίνωσε η Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή πρόσφατο περιστατικό μετακίνησης νεαρού τραυματία στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, λαμβάνοντας υπόψη της την πρόσφατη κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θέτει σε γνώση των πολιτών την κάτωθι πληροφόρηση.

Στην ενεργό δύναμη του Κέντρου Υγείας για την κάλυψη της υπηρεσίας ασθενοφόρου εντάσσονται 5 άτομα με την ιδιότητα Πληρωμάτων Ασθενοφόρου: 1 μόνιμος υπάλληλος, 2 επικουρικά στελέχη, 1 υπάλληλος με σύμβαση ΟΑΕΔ και 1 οπλίτης. Η αριθμητική αυτή δύναμη επαρκεί για την 24ωρη κάλυψη του Κέντρου Υγείας. Η αιφνίδια αναρρωτική άδεια υπαλλήλου που κάλυπτε την πρωϊνή βάρδια στις 4/6/2024 και η καθυστερημένη ενημέρωση του Κέντρου Υγείας, είχε ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του προγράμματος κάλυψης της πρωινής βάρδιας. Επισημαίνεται ότι το αναφερόμενο περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το ΚΥ Κισσάμου, όπου πραγματοποιήθηκε ο απαραίτητος έλεγχος της κατάστασης της υγείας του πολίτη.
Ο συντονισμός της κίνησης των ασθενοφόρων πραγματοποιείται από το ΕΚΑΒ Κρήτης, το οποίο έχει και την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος εργασίας του προσωπικού των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή λειτουργία του ασθενοφόρου του Κ.Υ. και στις 3 βάρδιες καθημερινά.
Η Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που διαμορφώνονται κατά τη θερινή περίοδο, ήδη από τον Μάιο αιτήθηκε την ενίσχυση του ΚΥ Κισσάμου με 2 ακόμη οπλίτες για το διάστημα 1/6 έως 31/10. Η ενίσχυση του ΚΥ Κισσάμου με δύο επιπλέον οδηγούς εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ενίσχυση των Μονάδων πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης. Τα τελευταία έτη στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Κισσάμου έχουν προστεθεί συνολικά είκοσι (20) άτομα. Συγκεκριμένα από το 2019, για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων αυτού, πέραν των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου, έχουν προσληφθεί τέσσερις (4) μόνιμοι ιατροί ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ένας (1) μόνιμος και ένας (1) επικουρικός ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής, επτά (7) νοσηλευτές/τριες, τέσσερις (4) διοικητικοί υπάλληλοι και τρεις (3) ειδικότητας πλήρωμα ασθενοφόρων.
Επιπλέον, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, στις 26-7-2023 παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας από τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο όχημα προνοσοκομειακής φροντίδας μέσω έργου που υλοποίησε με χρηματοδότηση από το ΕΠ Κρήτης.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περιστατικών που ταλαιπωρούν αναίτια τους συμπολίτες μας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα