Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες τη Δευτέρα στα Χανιά

Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες με συγκέντρωση στον κόμβο Μουρνιών την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι απηύθυναν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, τόνισε ότι «το κράτος πρέπει να μας λύσει το πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες και την ιδιοκτησία».
Ο π. Γιάννης Καραμουσαδάκης από τον Αγροτικό Σύλλογο Βουκολιών τόνισε ότι «έχει εξαντληθεί η υπομονή μας» και ότι το κράτος «έχει το μηχανισμό να δει τι είναι δασικό και τι είναι καλλιεργήσιμο».
Κάλεσμα απηύθυναν επίσης, με ανακοίνωσή τους, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι: πρώην Δήμου Αρμένων, Αμυγδαλοκεφαλίου, Βάμου, Βουκολιών, Έλους, Κρυονερίδας, Κολυμβαρίου, Μεσκλών, Μύθημνας, Παλαιών Ρουμάτων.
Με την ανακοίνωσή τους, χαιρετίζουν «την αγωνιστική συμμετοχή των συναδέλφων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεκλήρισμα μας με εργαλείο τους δασικούς χάρτες». Ενώνουν την φωνή τους «με αυτή των συναδέλφων από το Ρέθυμνο που έχουν προχωρήσει εδώ και ημέρες σε κατάληψη της διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου» και συνεχίζουν:
«Συντονιζόμαστε με το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την υπόλοιπη Κρήτη και προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι όπως και η Ομοσπονδία ζητούν, μεταξύ άλλων, «για όλες τις εκτάσεις που ήταν και είναι αγροτικές και δεν αμφισβητείται ο αγροτικός χαρακτήρας ενώ περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα» και «να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου ενστάσεων – αντιρρήσεων λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία».
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων «χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτικών – κτηνοτροφικών Συλλόγων του νησιού και στηρίζει τις συγκεντρώσεις τους, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 5 Απριλίου, ως απάντηση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε και ανάδειξε η ανάρτηση των δασικών χαρτών από τα Δασαρχεία όλων των Νομών του νησιού».
«Είναι ένα θέμα όχι μόνο αγροτοκτηνοτροφικό, αλλά ιδιοκτησιακό και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως«», καταλήγει.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες