Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Κινητοποιήσεις αγροτών σε Χανιά και Ηράκλειο

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες στα Χανιά και το Ηράκλειο.
Στα Χανιά, όπως είπε στα “Χ,ν.” ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Μανούσος Σταυριανουδάκης, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή (7 Οκτωβρίου) στις 11 το πρωί με τα αγροτικά τους οχήματα.
Στα θέματα που θέτουν είναι η ακρίβεια στα αγροεφόδια, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι δασικοί χάρτες, η ιατρική τους περίθαλψη, κ.α.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Την ίδια μέρα στο Ηράκλεο θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων στα Πεζά, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσε με τη συμμετοχή ελαιοπαραγωγών και αμπελουργών.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αμπελουργοί του νομού με την καταστροφή της παραγωγής, αλλά και συνολικά η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ελαιοκαλλιεργητές, οι κτηνοτρόφοι και αμπελουργοί με την εκτίναξη του κόστους παραγωγής στα ύψη, αλλά και γενικότερα της ακρίβειας στο ρεύμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αποφασίστηκε η οργάνωση κινητοποίησης την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στον ΕΛΓΑ «για να απαιτήσουμε την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης στο 100% της κατεστραμμένης παραγωγής» και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση «με την απαίτηση να παρθούν άμεσα, μέτρα, μείωσης του κόστους παραγωγής, για το σύνολο των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού καθώς και για ελάχιστα εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα