Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Κινητοποιήσεις από Δήμους της Κρήτης για τα αποθεματικά

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν Δήμοι και στην Κρήτη για το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών.

Συμβολικά κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αποκόρωνoυ, σήμερα 24/4/2015 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αποκόρωνου συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τις αυτοδιοίκησης, θα παραμείνουν έξω από το Δημαρχείο Αποκόρωνου κατά τις προαναφερθείσες ώρες, δηλώνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση και στήριξη τους.
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επίσης, την Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 2 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας) θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι:
Δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε η κυβέρνηση.
ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΙΑΣ
ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ
Στο μεταξύ, σε γραπτή της δήλωση η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη χαρακτηρίζει “υποκριτική” τη στάση παραγόντων της Αυτοδιοίκησης.
«Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν ήταν μια εύκολη επιλογή, αντίθετα θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις υπερασπιστούμε. Επιδιώκουμε να θωρακίσουμε τη χώρα στο πιο αποφασιστικό σημείο της διαπραγμάτευσης, να δείξουμε πως η Κυβέρνηση και η Βουλή δε σκοπεύουμε να παραδώσουμε τα όπλα, αλλά στοχεύουμε να δώσουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τη δίνη».
Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η κ. Βαγιωνάκη και προσθέτει:
«Ωστόσο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η υποκριτική στάση παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες να θωρακιστεί η Ελλάδα μπροστά σε απροσδόκητες εξελίξεις και να αντέξει στους ωμούς εκβιασμούς και στα χτυπήματα κάτω από τη μέση, κάποιοι υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους.
Είναι υποκριτική η στάση των παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θυμίζω πως όταν ανακοινώθηκαν μειώσεις 60% και 65% στη χρηματοδότηση των Δήμων, όχι μόνο δεν άνοιξε ρουθούνι, τουναντίον η ΚΕΔΕ εξέδωσε έντυπο με τίτλο: «Η συμβολή της Τ.Α. στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα».
Αυτά τότε. Σήμερα, ορισμένοι πλειοδοτούν σε ανέξοδη επαναστατικότητα και βάζουν πλάτη σε όσους επιθυμούν τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, παρότι δε μιλάμε για αρπαγή αποθεματικών, όπως έπραξαν προηγούμενες Κυβερνήσεις, αλλά για μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων που και εξασφαλισμένα είναι και θα τοκίζονται, αλλά και θα μπορούν να επιστραφούν ανά πάσα στιγμή στους ΟΤΑ, αν ζητηθούν.
Ελπίζω και εύχομαι να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έτσι ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε με επιτυχία το σκόπελο της διαπραγμάτευσης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα