Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Κοινή λογική

Πολλές φορές στην καθημερινότητά μας αναφερόμαστε σε καταστάσεις και αναρωτιόμαστε αν υπάρχει η κοινή λογική στους διοικούντες, στους αποφασίζοντες, στους καθημερινούς ανθρώπους γύρω μας.
Μπορούμε τελικά, εμείς οι άνθρωποι της σημερινής εποχής, της τάχα τόσο εξελιγμένης!!!, να επικοινωνήσουμε και να συνεννοηθούμε στα πιο απλά έστω πράγματα;
Ο λαός μιλώντας για τους διοικούντες –οποιασδήποτε χώρας- τους κατηγορεί ότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν κοινή λογική. Ένα απλό λαϊκό μυαλό θα έπαιρνε πιο σωστές αποφάσεις, λένε. Γιατί όχι και οι διοικούντες; Τους λείπει η κοινή λογική;
Θέλουμε την ειρήνη κι όμως ετοιμαζόμαστε για πόλεμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι οδηγούμαστε σε μεγάλο πόλεμο, κι όμως οι μεγάλοι διοικούντες πράττουν σαν να μην το αντιλαμβάνονται, σαν να μην έχουν κοινή λογική.
Με τον ίδιο τρόπο σκέψης λειτουργούν και οι «αποφασίζοντες» γενικότερα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν όπως ένας απλός άνθρωπος με κοινή λογική, ότι οδηγούνται κι αυτοί στην καταστροφή τους;
Μαζεύουν για παράδειγμα χρήμα, χαρτιά. Δεν αντιλαμβάνονται όπως τόσοι οικονομολόγοι παγκοσμίου φήμης διατυμπανίζουν, ότι οδηγούμαστε σε κατάρρευση του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος;
Κι εμείς όλοι, οι λαοί, πράττουμε με κοινή λογική; Μάλλον όχι, διότι, κατηγορούμε τους μεν, τους δε και την επομένη επιλέγουμε πάλι για τις ίδιες θέσεις κάποιους που μέχρι χθες τους κατηγορούσαμε ότι δεν διαθέτουν κοινή λογική!!!
Εμείς διαθέτουμε κοινή λογική;
Ζούμε στον Κόσμο: Για ποιο σκοπό; Υποφέρουμε το άφατο, γιατί; Αγωνιζόμαστε για να αποκτήσουμε αυτό που λέγεται Ψωμί, Ενδυμασία και Στέγη, και μετά από όλα αυτά, τι; Που καταλήγουν όλες αυτές οι υπερπροσπάθειες μας; Ζούμε για να ζούμε, δουλεύουμε για τη ζωή και μετά πεθαίνουμε. Είναι μήπως αυτό κάτι το θαυμάσιο;
Ψάχνουμε την ευτυχία και κυνηγάμε μάταιες απολαύσεις της ζωής (ποτά, εξωσυζυγικές σχέσεις, μοιχείες, αγοράζω άρα υπάρχω, κλπ).
Είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό που είμαστε; Ποιος από σας αισθάνεται ευτυχισμένος, στην πιο τέλεια αίσθηση της λέξης; Ποιος από σας αισθάνεται αυτό που λέω; Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ουδείς από εμάς μπορεί να πει πως βρίσκεται σε μια όαση μακαριότητας. Έχουμε τρομερές αμφιβολίες, δυσαρέσκειες, άγχη, πίκρες, υποφέρουμε πολύ και η καρδιά μας πάλλεται με τρομερή ένταση…
Επείγει μια αλλαγή, μια ολοκληρωτική μετατροπή, επείγει να εξέλθουμε αμέσως από αυτό το χάος που βρισκόμαστε και στο οποίο φιλονικούμε άθλια.
Οι Νόμοι της Γης δεν θα μπορούσαν να μας προσφέρουν την Ειρήνη. Οι Νόμοι της Γης δεν θα μπορούσαν να μας προσφέρουν την αυθεντική ευτυχία. Οι Νόμοι της Γης όχι μόνο δεν μπορούν να μας προσφέρουν την Ελευθερία, αλλά καθημερινά, με διάφορες δικαιολογίες μάς την στερούν.
Είμαστε ένα αληθινό αίνιγμα για μας τους ίδιους, ένα αίνιγμα που πρέπει να διευκρινίσουμε, ένα αίνιγμα που πρέπει να λύσουμε. Τελικά δεν ξέρουμε τους εαυτούς μας, δυστυχώς, αν και πιστεύουμε πως τους γνωρίζουμε. Χρειάζεται να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, με τους εαυτούς σας, με εμένα τον ίδιο.
Λένε πολλοί ότι αν μου πέσει το λαχείο, πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή μου. ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΟΜΟΥΝ, θα άλλαζα ριζικά…
Αλλά αυτό είναι λάθος, απολύτως λανθασμένο, διότι ο καθένας μας έλκει την ίδια του τη ζωή (ένας άνθρωπος είναι αυτό που είναι η ζωή του, η καθημερινότητά του). Υποχρέωσή μας να συλλογισθούμε επάνω σε όλα τα θέματα.
Να θελήσουμε να αλλάξουμε το εσωτερικό μας Επίπεδο, να τελειοποιήσουμε τις συνήθειες μας.
Έτσι λοιπόν το Επίπεδο του καθενός έλκει την ίδια του τη ζωή, και ένας άνθρωπος είναι αυτός που είναι η ζωή του.
Όταν κάποιος αλλάζει ριζικά, αλλάζει επίσης όλο αυτό που τον περιτριγυρίζει.
Οι φρικτές αυτές περιστάσεις της ύπαρξης, οι περιστάσεις της ζωής οι καθόλου ευχάριστες, δεν είναι παρά μόνο απλές προβολές αυτού που συμβαίνει στο εσωτερικό μας. Εάν εμείς αλλάξουμε στο εσωτερικό μας, οι εξωτερικές περιστάσεις θα αλλάξουν επίσης. Αλλά εάν δεν αλλάξουμε εσωτερικά, οι εξωτερικές περιστάσεις δεν θα αλλάξουν.
Ήδη ο Εμμανουήλ Κάντ, ο Φιλόσοφος του KOENISBERG, είπε: Το εξωτερικό είναι η αντανάκλαση του εσωτερικού. Με άλλα λόγια θα διασαφηνίσουμε λέγοντας: Το εξωτερικό δεν είναι παρά η αντανάκλαση αυτού που εσωτερικά είμαστε.
Κάθε Αποτέλεσμα έχει την Αιτία του, η Αιτία εξ ολοκλήρου προκαλεί το Αποτέλεσμα της.
Προειδοποιήσεις για την εποχή μας, για το πού οδηγούμαστε και τι θα ακολουθήσει υπάρχουν σ’ όλα τα ιερά βιβλία. Άλλωστε η Αποκάλυψη γράφτηκε κυρίως για την εποχή μας. Όμως, λες και μας λείπει η κοινή λογική και δεν θέλουμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και τις προειδοποιήσεις.
Παραπονιόμαστε μετά ότι φταίνε οι άλλοι, οι καταστάσεις, κλπ.
Εμείς τι κάνουμε για την ζωή μας; Μήπως τελικά μας λείπει η κοινή λογική;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα