Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: αντί για debate – απαντήσεις στους πολίτες

Κύριε διευθυντά,

είναι προφανές ότι ουδείς ενδιαφέρεται για debate μεταξύ των 5 υποψηφίων αλλά για το ποιες απαντήσεις δίνονται στα ερωτήματα των πολιτών. Ιδού λοιπόν πεδίον λαμπρόν για να απαντήσουν οι υποψήφιοι.

Το μεταμφιεσμένο σε «ΚΙΝΑΛ» ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να αποσείσει τις άπειρες ανομίες του αμαρτωλού παρελθόντος. Οι πολίτες έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα του κόμματος αυτού. Τα λάθη του κόμματος είναι ότι, έπρεπε να είχε οργανώσει εδώ και καιρό έρανο (μεταξύ των μελών του κόμματος) ώστε να συγκεντρωθούν τα 210 εκ. που είχαν λάβει σαν δάνειο από κρατικές τράπεζες. Το ΚΙΝΑΛ όφειλε να παρακρατεί το 80% από τους μισθούς των βουλευτών της, προκειμένου να επιστραφούν στο δημόσιο κορβανά. Δυστυχώς ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη εν ονόματι του κόμματος για τα εγκλήματα κατά του λαού. Ο Ανδρέας φέρεται να δηλώνει εξ ευηθείας το 1990 (στη σύνοδο Πεντελικού) με απίστευτη εμμονή στην προώθηση του διεφθαρμένου Άκη τα εξής:

«Αν δεν βγει ο Άκης διαλύω το ΠΑΣΟΚ και πάω για νέο κόμμα». Φυσικά ουδείς εχέφρων νοιάστηκε για τις επιδόσεις του στο… ζεϊμπέκικο (με τους κάφρους να τον χειροκροτούν) όμως το πανελλήνιο νοιάστηκε για το ότι ποτέ οι χρυσές μίζες των δισ. δεν επεστράφησαν στον δημόσιο κορβανά. Ο ΓΑΠ ευθύνεται για το «λεφτά υπάρχουν», για το Δ.Ν.Τ. κλπ.

Κανένας από το ΠΑΣΟΚ δεν ζήτησε συγγνώμη για το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αφού από την είσοδο στην Ε.Ε μέχρι σήμερα εισέρευσαν πακτωλοί 162 δισ. Ο πάλαι ποτέ κραταιός, πανίσχυρος υπουργός Άκης, ο επονομαζόμενος και «σοσιαλιστής της σαμπάνιας » έπινε εις υγείαν των κορόϊδων του ελληνικού λαού. Το 1996 έφθασε στο απίστευτο σημείο να διεκδικεί την πρωθυπουργία. Τον Μάρτιο 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παθητική δωροδοκία, φορολογικές παραβάσεις, ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες», κ.λπ. Τον Οκτώβριο του 2013 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για τις «χρυσές μίζες». Οι αστρονομικές μίζες, ο προκλητικός βίος, η απληστία του, η διαφθορά του, η εξαχρείωση, η σκανδαλώδης πολυτέλεια/χλιδή στο γάμο (Παρίσι) συνετέλεσαν στο να αποτελέσει στίγμα και κατάρα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δυστυχώς, ουδέποτε ο ανεκδιήγητος Σημίτης ομολόγησε δημόσια ότι έβλεπε τις μίζες του Άκη, Παπαντωνίου, κ.λ.π. να περνούν και δυστυχώς κανένας πτέραρχος δεν προέβη σε αποκαλύψεις παρά το ότι χάθηκαν 134 πιλότοι από ελλείψεις ανταλλακτικών κ.λ.π.

Η λίστα των απάτριδων μιζαδόρων στο ΠΑΣΟΚ είναι μακρά : Άκης, Παπαντωνίου, Σμπώκος, Μαντέλης, Τσουκάτος, κ.λ.π. Οι χρυσές μίζες όλων αυτών, έφεραν τα καταραμένα μνημόνια για να υποφέρει όλος ο ελληνικός λαός. Ας έχουν λοιπόν υπόψη τους τα ανωτέρω όποιοι ψηφίσουν στις 5 Δεκεμβρίου. Φυσικά δεν ξέρω εάν αξίζει καν τον κόπο…

Πάντα είχα την αμφιβολία εάν υπάρχει σήμερα πολίτης, έστω και ένας μοναδικός, που να ξέρει τι ψηφίζει, όταν πηγαίνει στην κάλπη.

Ο νοών νοείτω.
Γεώργιος Τρανταλίδης, δικηγόρος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε, πράγματι η παρέμβαση σας αναδεικνύει τις παθογένειες και τους μύθους της περίφημης μεταπολίτευσης στην χώρα μας και λέει τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των πραγμάτων όπως τα κατέγραψε η πολιτική ιστορία του τόπου.Δυστυχώς για την πατρίδα μας η κοινωνία μας χαλουχήθηκε,κατά την εν λόγω περίοδο, στην αντίληψη του “ωχ αδελφέ” ,”δεν βαρυέσαι”,καθώς και στην ανοχή του κατακρεουργήματος των πακέτων Ντελόρ,πακέτων Σαντέρ,Μ.Ο.Π.,κλπ,κλπ.ων ουκ έστιν τέλος, των οποίων η σωστή αξιοποίηση θα άλλαζε την μοίρα της χώρας.Επειδή όπως έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου :”σαν μάθει ο σκύλος στα πετσιά όλο πετσιά γυρεύει” , συνεχίσαμε να “χάφτουμε” σουρεαλιστικούς μύθους και αερολογίες οπότε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος που “έσειρε τον χορό” στην εν λόγω περίοδο “εξαγνίστηκε” στην κολυμβήθρα του σιλωάμ του ΣΥΡΙΖΑ και από κατάμαυρα κοράκια παρουσιάστηκαν στην κοινωνία ως κατάλευκες περιστερές που δεν γνώριζαν,δεν άκουσαν, δεν είδαν για χρεωκοπίες,μνημόνια,γερμανοτσολιάδες κλπ.συμβάντα και γεγονότα. Έτσι αφού “είμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα” στις πάνω και στις κάτω πλατείες περάσαμε μια ακόμη αχρείαστη περίοδο κωπηλασίας στην γαλέρα της ταλαιπωρίας και της περιθωριοποίησης της χώρας. Παρά τα όσα σωστά “χρεώνετε” στο ΠΑΣΟΚ επιτρέψτε μου να αναφέρω μια άποψη από εθνική σκοπιά.Η πατρίδα μας πλήρωσε τα “δίδακτρα” για να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” κλπ.σαχλαμάρες σε μία πολιτική δύναμη με ευρωπαϊκή κατεύθυνση,που είναι προς όφελος του εθνικού μας συμφέροντος.Τούτου δοθέντος είναι λοιπόν για το μέλλον της Ελλάδος εκ των ουκ άνευ ,στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, να υπάρχει μία παράταξη, η οποία όταν έρχεται στην εξουσία θα επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να εξακολουθούν να κοιμούνται ήσυχοι ,αντί να τρέχουν στις εκκλησιές και στα μοναστήρια για να ανάβουν λαμπάδες και να κάνουν τάματα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι,είναι απαραίτητο ο Ελληνικός λαός να αχολείται και να είναι ενήμερος σχετικά με τις εξελίξεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ……

    • Αξιότιμε κύριε, πράγματι η παρέμβαση σας αναδεικνύει τις παθογένειες και τους μύθους της περίφημης μεταπολίτευσης στην χώρα μας και λέει τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των πραγμάτων όπως τα κατέγραψε η πολιτική ιστορία του τόπου.Δυστυχώς για την πατρίδα μας η κοινωνία μας χαλουχήθηκε,κατά την εν λόγω περίοδο, στην αντίληψη του “ωχ αδελφέ” ,”δεν βαρυέσαι”,καθώς και στην ανοχή του κατακρεουργήματος των πακέτων Ντελόρ,πακέτων Σαντέρ,Μ.Ο.Π.,κλπ,κλπ.ων ουκ έστιν τέλος, των οποίων η σωστή αξιοποίηση θα άλλαζε την μοίρα της χώρας.Επειδή όπως έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου :”σαν μάθει ο σκύλος στα πετσιά όλο πετσιά γυρεύει” , συνεχίσαμε να “χάφτουμε” σουρεαλιστικούς μύθους και αερολογίες οπότε ένα μέρος του πολιτικού συστήματος που “έσειρε τον χορό” στην εν λόγω περίοδο “εξαγνίστηκε” στην κολυμβήθρα του σιλωάμ του ΣΥΡΙΖΑ και από κατάμαυρα κοράκια παρουσιάστηκαν στην κοινωνία ως κατάλευκες περιστερές που δεν γνώριζαν,δεν άκουσαν, δεν είδαν για χρεωκοπίες,μνημόνια,γερμανοτσολιάδες κλπ.συμβάντα και γεγονότα. Έτσι αφού “είμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα” στις πάνω και στις κάτω πλατείες περάσαμε μια ακόμη αχρείαστη περίοδο κωπηλασίας στην γαλέρα της ταλαιπωρίας και της περιθωριοποίησης της χώρας. Παρά τα όσα σωστά “χρεώνετε” στο ΠΑΣΟΚ επιτρέψτε μου να αναφέρω μια άποψη από εθνική σκοπιά.Η πατρίδα μας πλήρωσε τα “δίδακτρα” για να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα του “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” κλπ.σαχλαμάρες σε μία πολιτική δύναμη με ευρωπαϊκή κατεύθυνση,που είναι προς όφελος του εθνικού μας συμφέροντος.Τούτου δοθέντος είναι λοιπόν για το μέλλον της Ελλάδος εκ των ουκ άνευ ,στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, να υπάρχει μία παράταξη, η οποία όταν έρχεται στην εξουσία θα επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να εξακολουθούν να κοιμούνται ήσυχοι ,αντί να τρέχουν στις εκκλησιές και στα μοναστήρια για να ανάβουν λαμπάδες και να κάνουν τάματα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι,είναι απαραίτητο ο Ελληνικός λαός να αχολείται και να είναι ενήμερος σχετικά με τις εξελίξεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ… Με εκτίμηση

  2. Με την τελευταία παράγραφο απαξιώνετε τους πολίτες και κυριώτερα την δημοκρατία.
    Σας προτείνω να είστε περισσότερο συγκρατημένος με τους χαρακτηρισμούς!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα