Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Κι έγινε η αδράνεια, συνήθειά μας

Αν το προσέξατε οι τοπικοί αρμόδιοι στα Χανιά για τα δυσεπίλυτα προβλήματα της πόλης, κυνηγούν την ουρά τους.
Όσον αφορά στους ιταλικούς Στρατώνες και τη Δημοτική Αγορά διάφορα ιπτάμενα εκατομμύρια ευρώ είχαν εξαγγελθεί, αλλά τώρα με ερωτήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ψάχνουν, αν έχουν αποταμιευθεί.
Όπως στην αξέχαστη ταινία της δεκαετίας του ‘60, που έκαναν “καμάκι” από άγνοια στις τουρίστριες στα πανέμορφα νησιά μας και το κασετόφωνο και παίζει μονότονα την ατάκα «You are beautiful, I love you».
Στο μεταξύ, μετά που γελάσαμε η κλεψύδρα στα Χανιά όλο και αδειάζει. Μένουν 60 ημέρες, για να μπούμε με υποτονικότητα σε ένα απαιτητικό φθινόπωρο, που τότε οι τοπικοί αρμόδιοι θα ψάχνουν φτηνές δικαιολογίες για όλα που τώρα τους επισημαίνουν. Το παραμύθι γνωστό, αλλά δεν έχει δράκο και η κοκκινοσκουφίτσα… ντύθηκε στα πράσινα με απόχρωση πουά. Συνήθως, έτσι κάνουν οι τοπικοί ηγήτορες στα Χανιά· κάνουν απίστευτη φασαρία για ένα θέμα, κελαηδούν τα «παπαγαλάκια»… και στο τέλος φτιάχνουν μισό πεζοδρόμιο. Ένα παλιό κόλπο που δεν πιάνει πια. Μια απλή βόλτα, μια ωραία βόλτα στα Χανιά θα σας πείσει (από τη Χαλέπα μέχρι τη Νέα Χώρα και πιο πέρα) ότι η «λεβεντιά» και η γκλαμουριά είναι μια γκαζιά με τη μηχανάρα. Από έργο;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες