Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Καταλήψεις: παγκόσµια αρνητική πρωτοτυπία (01-02-2024)

Kύριε διευθυντά,
στον πλανήτη, δεν υπάρχει ούτε ένα πανεπιστήµιο µε καταλήψεις. Σύµφωνα µε στατιστικά του ΟΟΣΑ, από τα 37 κράτη, η χώρα µας κατατάσσεται στην τελευταία θέση σε µόρφωση, σε παιδεία, σε καλλιέργεια.

Η τραγωδία µε τα ΑΕΙ συνεχίζεται: ένα ΑΕΙ πάνω από την τριακοσιοστή θέση και ένα-δύο έως την τελευταία εκατοντάδα.
Σύµφωνα µε την Παγκόσµια Ακαδηµαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστηµίων (ARWU), γνωστή και ως «κατάταξη της Σαγκάης», µεταξύ των χιλίων καλύτερων του κόσµου, πρώτο κατατάσσεται για 17η συνεχόµενη χρονιά το Χάρβαρντ και ακολουθούν το Στάνφορντ και το Κέµπριτζ. Το ΕΚΠΑ κατατάσσεται, δυστυχώς, µεταξύ των θέσεων 301-400. Εδώ και 50 χρόνια οι υπ. Παιδείας κωφεύουν και αφυπνίζονται µόνο µε ηλεκτροσόκ. Πολιτευτές σπιθαµιαίοι, νηπιώδεις, απλοϊκοί νόες, διορισµένοι τυχαία µετά από το rotation (ρουλέτα), χωρίς προπαιδεία, µε σηµαιοφόρο τον ανεκδιήγητο Ράλλη που κατήργησε την καθαρεύουσα εν µια νυκτί και έκτοτε υπάρχουν στρατιές αγραµµάτων.

Μόνο ο Τρίτσης είχε τολµήσει να πει ότι «στην Ευρώπη θα µπούµε µόνο µε τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο».
Αναµένω την εισήγηση του υπουργού για διδασκαλία αρχαίων από το δηµοτικό σχολείο και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην κρατική τηλεόραση, µε Έλληνες καθηγητές από το Χάρβαρντ, Οξφόρδη, M.I.T., Στάνφορντ, Κέµπριτζ κλπ για να αναλύσουν τις εκπληκτικές επιτυχίες των πανεπιστηµίων αυτών. Αναµένω µε ενδιαφέρον την απάντηση του.

Με τιµή,
Γεώργιος Τρανταλίδης, 
δικηγόρος – Ρέθυµνο


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα