Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Καταγγέλουν απόλυση εργαζόμενης στον επισιτισμό, χωρίς την καταβολή δεδουλευμένων

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Ηρακλείου καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης στον επισιτισμό ως μαγείρισσα και τη μη καταβολή δεδουλευμένων από ταβέρνα στις Άνω Αρχάνες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων «στα δεδουλευμένα αντιστοιχούν υπόλοιπο αποδοχών, υπερεργασία, υπερωρίες, δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, επίδομα άδειας και μη ληφθείσα άδεια. Η διενέργεια της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει οριστεί στις 30/8.

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με σύμβαση αορίστου χρόνου στην ταβέρνα με καθυστέρηση, καθώς είχε ξεκινήσει ήδη να εργάζεται εκεί νωρίτερα. Μάλιστα, στην πρόσληψη είχε δηλωθεί ως λαντζιέρισσα, ενώ εργαζόταν ως μαγείρισσα. Η εργαζόμενη εργαζόταν πολύ παραπάνω από τα δηλωμένα, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς ρεπό κι ενώ προφορικά είχε γίνει συμφωνία για μισθό μεγαλύτερο από τον δηλωμένο, στην πράξη δεν της κατεβλήθη ούτε καν ολόκληρο το δηλωμένο ποσό. Το παραπάνω ποσό μαζί με τις απλήρωτες υπερωρίες, την υπερεργασία, δώρα, επιδόματα και μη ληφθείσα άδεια αντιστοιχεί σε χρωστούμενα συνολικά εκατοντάδων Ευρώ. Τέλος, σημειώνεται ότι μαζί με την εν λόγω εργαζόμενη, η οποία απολύθηκε, παραιτήθηκαν άλλες δύο εργαζόμενες στην κουζίνα λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων αλλά και της συμπεριφοράς της εργοδοσίας, ενώ στον χωρο υπήρχαν κάμερες για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί.

Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων Ηρακλείου με την εργοδοσία, παραδέχτηκαν τα δοκιμαστικά εκτός σύμβασης, την εφταήμερη εργασία (ενώ ήταν δηλωμένη 6ήμερο) και τις καθημερινές υπερωρίες αλλά αρνήθηκαν να καταβάλλουν στην εργαζόμενη άμεσα τα δεδουλευμένα παραπέμποντας σε μελλοντική ημερομηνία προφασιζόμενοι οικονομικές δυσκολίες. Οι εργαζόμενοι άραγε δεν αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες όταν μένουν απλήρωτοι;; Ή οι ζωές μας δεν μετράνε το ίδιο; Και μήπως και η δέσμευση για τη μελλοντική ημερομηνία πληρωμής θα τηρηθεί στον ίδιο βαθμό που τηρήθηκαν και όλα όσα όφειλε στην εργαζόμενη από το Μάη που απολύθηκε; Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε την εργαζόμενη, όπως κάθε εργαζόμενο, μέχρι τέλους στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων της με ψηφίσματα, δελτία τύπου, κινητοποιήσεις κλπ».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα