Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Καταγγελίες φοιτητών στα Χανιά για αστυνομική αυθαιρεσία και παράνομες έρευνες

Καταγγελίες για παράνομες έρευνες στο σπίτι τους στην οδό Παλαμά στο κέντρο των Χανίων που οδήγησε στην προσαγωγή τους το πρωί του Σαββάτου, έκαναν σήμερα φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ. Παράλληλα, ο δικηγόρος τους Δημήτρης Φουράκης ανέφερε πως ακόμα και μέχρι σήμερα ούτε ο ίδιος ούτε οι προσαχθέντες ενημερώθηκαν για το αντικείμενο της έρευνας και τόνισε:« Με την παρουσία μου διαμρτύρομαι και για την παράνομη ουσιαστικά έρευνα αλλά και για την απαγόρευση επικοινωνίας για περισσότερη από μία ώρα.»
Ο Γιώργος Σκαρλάτος, φοιτήτης του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φοιτητικού συλλόγου των ηλεκτρολόγων μηχανικών ανέφερε: «Το Σάββατο το πρωί αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα εισέβαλαν στο σπίτι μου χωρίς κάποιο ένταλμα και με πρόσχημα έρευνα για δημόσια φθορά. Εφόσον μου έψαξαν όλο το σπίτι και προφανώς δεν βρήκαν τίποτα, έγινε -να το πω έτσι – απαγωγή και μας πήγαν στο τμήμα όπου δεν μας άφησαν να μιλήσουμε με δικηγόρο η με κάποιον δικό μας άνθρωπο. Εν τέλει, σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή, για ένα παλιό φυσίγγιο του παππού μου, καθώς το σπίτι όπου διαμένω είναι το πατρικό της μητέρας μου! Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και θεωρώ πως πρόκειται για ξεκάθαρη στοχοποίηση των φοιτητών εκείνων που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν και βγήκαν μπροστά ενάντια στον νέο νόμο.» και ζήτησε «να πάρει θέση η Πρυτανεία για αυτά τα γεγονότα και να μας προστατεύσει.»
Σε δηλώσεις προχώρησαν δύο ακόμα προσαχθέντες φοιτητές που καταγγέλουν ότι προσήχθησαν μόνο επειδή έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα έξω από το σπίτι.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στα «Χ.ν» της Τρίτης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες