Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Καταγγελία ΣΕΠΕ: Μπούλινγκ σε εκπαιδευτικό στην Κίσσαμο!

Πρωτοφανείς καταστάσεις καταγγέλονται από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών (ΣΕΠΕ) νομού Χανίων, ο οποίος περιγράφει μπούλινγκ σε νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείο Γραμβούσας!
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν για το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ ο πρόεδρος Αντώνης Τσαλαπάκης και ο γ.γ. Νεκτάριος Πετράκης, «το ότι ορισμένοι αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τις παιδαγωγικές και διοικητικές διαδικασίες φωνάζοντας και καταγγέλοντας δεν σημαίνει ότι έχουν και το δίκιο με το μέρος τους».
Ο ΣΕΠΕ εξηγεί αναλυτικά τα γεγονότα: «Συνάδελφος εκπαιδευτικός βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανθρωποφάγο διάθεση μερίδας των γονιών του Σχολείου , οι οποίοι επιχείρησαν με εκβιασμούς να επιβάλλουν την απομάκρυνση της τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου. Στην προσπάθειά τους παρέσυραν, όπως φαίνεται από την καταγγελία, και άλλους γονείς. Δεν έδωσαν το χρόνο ούτε την ευκαιρία, να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην εκπαιδευτική κοινότητα. Δημοσιοποίησαν την καταγγελία τους δικάζοντας και καταδικάζοντας την εκπαιδευτικό , πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις θεσμικά και προχώρησαν σε κινητοποίηση για να εμποδίσουν την εκπαιδευτικό να πάει στο σχολείο, διδάσκοντας έτσι και τα παιδιά τους πως να λύνουν τα προβλήματα».
Στην υπόθεση μάλιστα εμπλέκεται και η Δημοτική Αρχή, με τον ΣΕΠΕ να καταγγέλλει πως « υπερβαίνοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων της ενεπλάκη με απαράδεκτο τρόπο στην υπόθεση και εμφανίστηκε στην “κινητοποίηση” υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές. Δεν έχουμε δει ποτέ έως τώρα τον κ. δήμαρχο να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες μόρφωσης των παιδιών και να υπερασπίζει τη δημόσια δωρεάν παιδεία, όπως ζητάμε οι εκπαιδευτικοί. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί περισσότερους εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου του. Δεν τον είδαμε ποτέ να διεκδικεί χρηματοδότηση για τα σχολεία του δήμου του και να προβαίνει σε κινήσεις για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων κλπ. Αντίθετα επέλεξε να ρίξει όλο το πολιτικό του βάρος στην υπόθεση «χαϊδεύοντας αυτιά» και απαιτώντας την κεφαλή της εκπαιδευτικού επί πίνακι. Άλλες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν η εκπαίδευση να διαμορφώνεται από λογικές πελατειακής εξυπηρέτησης».
Ο ΣΕΠΕ ξεκαθαρίζει πως «στηρίζουμε τη συνάδελφο η οποία υπέστη εργασιακή κακοποίηση και προσφέρουμε νομική κάλυψη για να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο».

2 Comments

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα