Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Καταγγελία για παραποίηση απόφασης του Δ.Σ. Χανίων

Για παραποίηση της απόφασης του Δ.Σ. Χανίων αναφορικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Χανίων έκανε λόγο ο δημ. σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Χ. Λουτσέτης, ζητώντας να ξαναψηφίσει το σώμα για το θέμα. «Το κείμενο που δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αποφασίσαμε στο Δ.Σ.» τόνισε ο κ. Λουτσέτης. «Θα έπρεπε να φέρετε εγγράφως το θέμα κ. Λουτσέτη, δεν βλέπω να υπάρχει κανένα λάθος» απάντησε ο κ. Ν. Χαζιράκης.

ΦΡΟΥΡΙΟ ΙΤΖΕΔΙΝ ΚΑΙ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΣ

Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ο κ. Ν. Βουρλάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συζήτηση για το “Ιτζεδίν” στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ έθιξε και τις εξελίξεις στο Σταυρό και στην κατασκευή του αντλιοστασίου στην παραλία. Απαντώντας ο κ. Σημανδηράκης, είπε: «Τις επόμενες ημέρες θα έλθουν δύο θέματα προς συζήτηση. Το πρώτο θα έχει να κάνει με την παραχώρηση των φυλακών “Ιτζεδίν” στο Δήμο Χανίων που θα συνοδεύεται από την προγραμματική σύμβαση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Υπ. Πολιτισμού και την Περιφέρεια για ερευνητικό έργο αποκατάστασης και επανάκτησης του μνημείου».

Tην αντίθεσή του στη δωρεά του Ε. Μαρινάκη για το σπίτι-μουσείο των Θεοδωράκηδων δήλωσε ο κ. Ρίζος, που μίλησε επίσης για το θέμα του Σταυρού, ρωτώντας αν όντως υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το αντλιοστάσιο στην παραλία.

Αναφορικά με το θέμα του Σταυρού, η κ. Χ. Χατζηδάκη τόνισε πως τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι δεν έγιναν δεκτά και το έργο έχει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Είπε επίσης πως οι αναφορές πως υπάλληλοι της ΔΕΥΑΧ ζήτησαν από τους κατοίκους να τούς υποδείξουν άλλο χώρο για την εγκατάσταση του αντλιοστασίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δείτε τη συνεδρίαση:

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ

“Κανένα έργο του Δήμου δεν έχει σταματήσει, σε αντίθεση με άλλους Δήμους. Πάντα δίνονταν παρατάσεις” είπε ο κ. Καλογριδάκης απαντώντας για τις καθυστερήσεις στον Δημ. Κήπο αλλά και την πορεία των εργασιών στη Δημοτική Αγορά.

Για την πλατεία 1866: “Έχει ξεκινήσει το έργο υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροδότησης, εκεί που ήταν οι τουαλέτες θα μπουν δύο μετασχηματιστές”. Για τη Δημ. Αγορά: “Οι υπηρεσίες Νεωτέρων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων είπαν ότι θα πρέπει να γίνει μια τροποποίηση της αρχιτεκτονικής και της στατικής μελέτης που στη συνέχεια θα πάει στο ΚΑΣ για έγκριση. Αυτή τη στιγμή έχει σκαφτεί όλη η Αγορά, έχουν ξεκινήσει να τροποποιούνται οι μελέτες, θα χρειαστούν 3 μήνες για να πάρουμε την έγκριση του ΚΑΣ”. Για το Δημ. Κήπο ανέφερε πως η νομοθεσία έδωσε το δικαίωμα στον εργολάβο να παρατείνει τις εργασίες και ότι ο Δήμος η μοναδική παράταση που έχει δώσει είναι “μέχρι τον Μάρτιο και πιέζουμε τον εργολάβο να ολοκληρώσει τότε”. Με παρέμβασή του ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε πως “άλλα λέει ο εργολάβος, άλλα λέει ο αντιδήμαρχος. Η παράταση που ζήτησε ο εργολάβος είναι για άλλα θέματα”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Κυριε Καλογριδάκη αν έχετε τελειώσει στην Γιάνναρη δεν ρίχνετε και καμια ασφαλτο να μην σκοτωθει κανεις γιατι ριξανε προχειρα αμμο και με τις βροχες εχει γινει της κακομοιρας απο λασπες και λακκουβες?Κερδιζετε και χρονο βασικα. μην το παμε μεχρι τον Ιουνιο και αυτο…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα