Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Καταδίκη εργοδότη στα Χανιά

Στην καταδίκη εργοδότη που είχε συλληφθεί το 2015 στα Χανιά καθώς υποχρέωνε τις εργαζόμενές του να του επιστρέφουν μέρος του μισθού τους προχώρησε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.
Ο εργοδότης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση 40 μηνών με μετατροπή της προς 5 ευρώ ημερησίως αφού απέρριψε το αίτημα της αναστολής.
Όπως ανάφερε στα “Χ.Ν.” ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο «για την πράξη της εκβίασης σε βάρος εργαζόμενων το 2015 καθώς υποχρέωνε τις εργαζόμενες να επιστρέφουν μέρος του μισθού τους – που λάμβαναν στην τράπεζα – σε αυτόν με την απειλή της απόλυσης ή της μη ανανέωσης της σύμβασης τους». Οι εργαζόμενες πρόσφεραν υπηρεσίες καθαριότητας σε δημόσια υπηρεσία!

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χανίων αναφέρει μεταξύ άλλων «Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε 40 μήνες φυλάκιση, για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο. όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να το γνωρίζουμε…. »

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες