Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Καπετάν Μιχάλης»: Ξεκινά η προβολή της κινηματογραφικής παραγωγής

Το κινηματογραφικό ταξίδι του «Καπετάν Μιχάλη» ξεκίνησε από το Ηράκλειο με την πρώτη προβολή στο νησί της μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής του Κώστα Χαραλάμπους που έγινε με τη στήριξη της Περιφέρεια Κρήτης.
«Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του οικουμενικού Νίκου Καζαντζάκη, είναι ένας ύμνος στην Κρήτη και στην Ελευθερία!», τόνισε πριν την προβολή ο Κώστας Χαραλάμπους που υπογράφει το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την μεγάλη στήριξη που οδήγησε στην πραγμάτωση της παραγωγής, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

«Προλογίζοντας ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως “πρόκειται για μια σπουδαία κινηματογραφική παραγωγή, την οποία από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε, ως Περιφέρεια Κρήτης, με τη βεβαιότητα ότι η ταινία αυτή: Διευρύνει τα σύνορα της Κρήτης, στην Ελλάδα και τον κόσμο, ενισχύει την εξωστρέφεια του νησιού μας, αναδεικνύει τη μοναδική πολιτιστική και ιστορική μας ταυτότητα και βεβαίως ενδυναμώνει την Κρήτη, μέσα από την αξία της ήπιας ισχύος, όπως την ονομάζουν οι φορείς του πολιτισμού”.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ ολοκλήρου στην Κρήτη, σε περισσότερες από 40 περιοχές από τη μία ως την άλλη άκρη του νησιού. Για τις ανάγκες της φιλόδοξης παραγωγής, ράφτηκαν περισσότερα από 200 κουστούμια, αξιοποιήθηκαν 1.000 ανδρικές και γυναικείες φορεσιές και δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός 180 όπλα, σπαθιά και κανόνια της εποχής.
Ξεχωριστό το πάθος των 1800 εθελοντών Κρητικών, που συμμετείχαν μπροστά και πίσω από τον κινηματογραφικό φακό σε μια παραγωγή που αναδεικνύει και προβάλει την Κρήτη.

Έκθεση Φωτογραφίας

Νωρίτερα έγιναν στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που οργανώνει η Ελληνική Καλλιτεχνική Φωτογραφία με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Νίκου Καζαντζάκη: Ο Καπετάν Μιχάλης».
Η έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Ο Καπετάν Μιχάλης” από τον Μανώλη Μετζάκη καθηγητή μαθηματικών – φωτογραφίας και τον Γιώργο Παπαδάκη υπάλληλο ΑΔΜΗΕ, που είχε φιλική συμμετοχή.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Κρήτης σημείωσε πως στη μοναδική έκθεση φωτογραφίας οι εικόνες που αποτυπώθηκαν από το φωτογραφικό φακό σκιαγραφούν το πνεύμα του Νίκου Καζαντζάκη για την ενότητα του λαού για το οποίο πάλεψε στη ζωή του και μας μεταφέρουν στην Τουρκοκρατούμενη Κρήτη, την εποχή που «οι κουζουλοί την έκαναν αθάνατη την Κρήτη». Ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον φωτογράφο, το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της ταινίας καθώς και όλους τους συντελεστές.
Η έκθεση φωτογραφίας αποτελείται από 100 μεγάλες φωτογραφίες διαστάσεων 50χ70, θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα