Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Κάντε κάτι, λοιπόν θα χάσουμε το τρένο

Δεν έχω ξενοδοχείο, ούτε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δεν έχω επιχείρηση, ούτε κατάστημα. Είμαι συνταξιούχος. Και αγωνιώ, να μη χάσω το μπάνιο μου στη θάλασσα, να μη στερηθώ, ξανά, τη χαρά της παρέας μου, το ουζάκι μου στην παραλία, την ανέμελη βόλτα μου, πάντα με μάσκα.

Και απορώ με εμένα, και αναρωτιέμαι: Τί σε νοιάζει εσένα, ρε Αντώνη, αν κλείσουν τα ξενοδοχεία, αν δεν έχουμε τουρισμό στα Χανιά, αν κλείσουν τα μαγαζιά, αν ανασταλεί η λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, ρουχισμού, κομμωτηρίων κ.λπ., αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων;

Και απαντώ αμέσως: Με νοιάζει. Ναι με νοιάζει. Γιατί, πρώτα και κύρια, είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Ιδιότητα που δεν εκχώρησα ποτέ σε κανέναν και για οποιοδήποτε αντάλλαγμα.
Και, δεύτερον, γιατί η οικονομική δραστηριότητα των ενεργών πολιτών και η ανάπτυξη, πληρώνουν τη σύνταξή μου.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, αγανακτώ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ:
Εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί σύλλογοι, εργατικά συνδικάτα και ΚΟΜΜΑΤΑ, τι κάνουν για να πείσουν τους «αρνητές», τους «αντιστασιακούς», πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα κατά του covid 19;;

Μπορούν, όλοι μαζί, να κάνουν δράσεις, ώστε τα Χανιά να μην έχουν 29 κρούσματα και το Ηράκλειο… 26!!!

Να μία ιδέα, που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση του για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: Μέλη της νεολαίας του μαζί και με μέλη από άλλες κομματικές νεολαίες- να περιφρουρήσουν τις πλατείες π.χ. τη Σπλάτζια, ώστε να μη γίνονται κορωνοπάρτι, που είναι εστίες διάδοσης του ιού, και αυτά. Με πειθώ να αποτρέψουν και τους/ και τις νέους/ νέες.

Και με αυτή τους τη δράση, θα συμβάλουν ώστε να μην επιβληθεί τοπικό lockdown στα Χανιά. Έτσι, θα έχουν προσφέρει, ουσιαστικά, στην τοπική κοινωνία.

Και άλλη μιά, που αφορά την εκκλησία: Περιφρουρείστε τα μνημόσυνα. Εκατοντάδες πιστοί συνωστίζονται στις εκκλησίες για τα μνημόσυνα, που τώρα πια δεν αναγγέλλεται ότι «ετελέσθηκαν» αλλά προσκαλούν «την Κυριακή» που θα τελεστεί το μνημόσυνο.

Και μια, απαραίτητη, διευκρίνιση: Όταν γράφω «περιφρουρείστε» δεν εννοώ, φυσικά, την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων. Αλλά την ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης ΟΣΩΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ.

Αλλά, και μια επισήμανση: Σωστή η σύσκεψη των φορέων, που έγινε εχθές στο Επιμελητήριο. Χωρίς αποτέλεσμα όμως. Γιατί αρκέστηκε στη διαπίστωση των κινδύνων από την απερισκεψία των πολιτών. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΡΑΞΕΙΣ , που, ίσως αποτρέψουν τον κίνδυνο.

Τελικά: Κάντε κάτι, λοιπόν. ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Αξιότιμε κύριε,για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια για το άρθρο σας!!! Η πατρίδα μας κατά περιόδους ρέπει προς τον σουρεαρισμό πυροβολώντας τα πόδια της…Οι προτάσεις σας είναι εύκολο να υλοποιηθούν αρκεί κάποιοι να σταματήσουν τα πολλά λόγια και να “πάρουν τα πόδια τους”.Ο τόπος μας χρειάζεται πατριωτικές φωνές όπως την δική σας που στοχεύουν στο κοινό καλό…Με εκτίμηση

  2. Μπράβο σας κ. Γκαζή. Μου έκανε εντύπωση η ορθότητα και η απλότητα των όσων γράφετε στο άρθρο σας.
    Να είστε καλά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα