Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για παγκόσμια οικονομία – Οι χειρότερες προβλέψεις της 30ετίας

Η συνεχιζόμενη επιβράδυνση σε όλες σχεδόν τις προηγμένες οικονομίες του κόσμου αναμένεται να συμπαρασύρει την παγκόσμια ανάπτυξη κάτω από το 3% φέτος, προειδοποίησε την Πέμπτη η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Με τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, με τον πληθωρισμό να εξακολουθεί να είναι υψηλός, μια ισχυρή ανάκαμψη παραμένει άπιαστη”, δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε ομιλία της ενόψει των εαρινών συνεδριάσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

“Αυτό βλάπτει τις προοπτικές όλων, ιδίως των πιο ευάλωτων ανθρώπων και των πιο ευάλωτων χωρών”, πρόσθεσε η ίδια σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η παγκόσμια ανάπτυξη μειώθηκε σχεδόν στο μισό πέρυσι στο 3,4%, καθώς ο αντίκτυπος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία διαπέρασε την παγκόσμια οικονομία, ανακόπτοντας απότομα την ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19.

Ενώ οι αναδυόμενες αγορές της Ασίας αναμένεται να δουν σημαντικές αυξήσεις στην οικονομική παραγωγή – με την Ινδία και την Κίνα να προβλέπεται ότι θα αντιπροσωπεύουν το ήμισυ του συνόλου της ανάπτυξης φέτος – τα καλά νέα θα αντισταθμιστούν από την επιβράδυνση που αναμένεται για το 90% των προηγμένων οικονομιών του κόσμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα