Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Κάμερες στις οδούς Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ καταγγέλει η Πρωτοβουλία Πολιτών

Την τοποθέτηση καμερώνστις οδούς Αγίου Μάρκου και Αφεντούλιεφ καταγγέλει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Πρώτα ο Άνθρωπος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της με τίτλο: “Κλίνοντας τη λέξη ελευθερία σε όλες τις πτώσεις”: «Αξιοποίηση με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτιρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης ότι επιφυλάσσει για τα ιστορικά κτίρια στο λόφο Καστέλι. Ταυτόχρονα, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάνη, στο ίδιο πνεύμα, δηλώνει ότι «η πρόσβαση των Χανιωτών στην περιοχή, μια πρόσβαση η οποία είναι απαραίτητη γιατί είναι η ωραιότερη θέα των Χανίων, θα είναι ελεύθερη. θα υπάρχει απολύτως ο σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου και στην αξία του».
Για του λόγου το αληθές, από προχθές ήδη, κάμερες τοποθετήθηκαν σε δύο δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων που οδηγούν στα ιστορικά κτίρια, προφανώς για να ελέγχουν την… ελευθερία της πρόσβασης. Η μία καταγράφει ποιος βαδίζει στην οδό Αγίου Μάρκου και η άλλη ποιος ανεβοκατεβαίνει την πέτρινη σκάλα που συνδέει το μνημείο με την οδό Αφεντούλιεφ. Ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν στην πράξη τι εννοούν όταν λένε ελευθερία οι δύο τοπικοί βουλευτές. Αλλά και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να βαδίσουν στο μέλλον που επιφυλάσσουν για τον τόπο μας οι θιασώτες του δόγματος όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και της μεταπρατικής τουριστικής μονοκαλλιέργειας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

 1. Οι Δημοτικές Παρατάξεις που συνθέτουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων εάν θέλουν πραγματικά να προσφέρουν κάτι στον αγώνα ενάντια στη γενίκευση της επιτήρησης των πολιτών μέσω εξωτερικών καμερών ασφαλείας στα Χανιά και όχι μόνο, ας τοποθετηθούν επίσημα και δημόσια στα αναφερόμενα στο παρακάτω σχετικό κείμενο:

  Με Εισαγγελικό πραξικόπημα και αυτοκατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων:

  Νόμιμες όλες οι παράνομες κάμερες ασφαλείας στα σχολεία.

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη κλήθηκε να κρίνει την ευθύνη της δημόσιας εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την καταγγελλόμενη ευρεία εγκατάσταση και λειτουργία εξωτερικών συστημάτων καμερών ασφαλείας σε δημόσια σχολεία του Δήμου Χανίων αλλά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 3889/2019 Απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών των Χανίων η υπόθεση τέθηκε στο Αρχείο, χωρίς να ασκηθούν Ποινικές Διώξεις και συνακόλουθα χωρίς να επιβληθούν από τη Διεύθυνση Εκπαίδευση Κρήτης Πειθαρχικές Κυρώσεις. Απολύτως τίποτα σχετικό με τη νομιμότητα της Αρχειοθέτησης της υπόθεσης δεν ελέγχθηκε από την ήδη ενήμερη Εισαγγελία Αρείου Πάγου.

  Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την έναρξη ισχύος από τις 25 Μαΐου 2018 του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 – GDPR (ΓΚΠΔ), η ανεξάρτητη “Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα” (Α.Π.Δ.Π.Χ) αφού διερεύνησε επί 2,5 έτη την καταγγελλόμενη ευρεία εγκατάσταση και λειτουργία εξωτερικών συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε δημόσια σχολεία του Δήμου Χανίων, με την υπ’ αρ. 21/2019 Απόφασή της, χωρίς να έχει αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα ή όχι αυτών και χωρίς να λάβει τις αντίστοιχες τελικές Αποφάσεις για επιβολή Διοικητικών Κυρώσεων, έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο με την αιτιολόγηση ότι ο πολίτης που υπέβαλε τις σχετικές Καταγγελίες προς την ανεξάρτητη Αρχή δεν είναι “υποκείμενο των δεδομένων” αφού στην Απόφαση της Αρχειοθέτησης αποκρύπτεται από την Αρχή ότι ο καταγγέλλων πολίτης είναι δημότης Χανίων και διαβίβασε τους φακέλους με τις υποθέσεις στο Δήμο Χανίων όπου Δήμαρχος είναι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Περιφέρειας Κρήτης της χρονικής περιόδου που εξελίχθηκε η καταγγελλόμενη υλοποίηση σε διψήφιου αριθμού σχολεία των Χανίων.

  Σε δημόσια σχολεία των Χανίων, όπως ομοίως και σε άλλα τρία κτήρια των Χανίων, το Δημοτικό Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”, το “Ιστορικό Αρχείο Κρήτης” και η «Βίλα Κούνδουρου», εγκατεστημένες εξωτερικές κάμερες ασφαλείας κατέγραφαν και καταγράφουν ακόμη και σήμερα παράνομα την κίνηση πεζών και οχημάτων στα παράπλευρα πεζοδρόμια και δρόμους καθώς και σε όμορους κοινόχρηστους χώρους. Υπάρχουν ακόμη και σχολεία όπου οι κάμερες ασφαλείας τους εκτελούν παράνομη επιτήρηση όμορων χώρων ιδιαίτερης σημασίας (Λεωφόρο & κόμβους προς Ναύσταθμο Σούδας, ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Βενιζέλειο Ωδείο).

  Οι Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων διερεύνησαν την υπόθεση ανεξάρτητα από την Α.Π.Δ.Π.Χ. χωρίς να τη χρησιμοποιήσουν ως Τεχνικό Σύμβουλο ως όφειλαν. Επίσης, παρέβλεψαν την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας “Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς” που προκαλείται από τα εγκατεστημένα χωρίς Άδεια εξωτερικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε κτήρια σχολείων που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ιστορικά κτήρια/μνημεία ή είναι νεοκλασικά κτήρια.

  Η Αρχειοθέτηση της υπόθεσης από τις Εισαγγελικές Αρχές των Χανίων που συνιστά Εισαγγελικό πραξικόπημα και η Απόφαση της Α.Π.Δ.Π.Χ που συνιστά αυτοκατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής, δημιουργούν “δεδικασμένο” και καθιστούν νόμιμες όλες τις παράνομες κάμερες ασφαλείας στα σχολεία της Ελλάδος. Διασφαλίζουν τη συνέχιση της παράνομης ευρείας εγκατάστασης και λειτουργίας εξωτερικών συστημάτων καμερών ασφαλείας σε δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά κτήρια όπως και στα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που επιτρέπει την ευρεία οπτική ψηφιακή επιτήρηση των Ελλήνων πολιτών σε όλη τη χώρα, σε πραγματικό χρόνο και διαδικτυακά, ακόμη και με δυνατότητα εφαρμογής αλγόριθμων αναγνώρισης προσώπου. Παρέχουν ασυλία σε όλους τους εμπλεκόμενους σε υπόθεση μαζικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων και θέτουν σε αδράνεια τον Έλληνα πολίτη που ζήτησε την τήρηση της νομιμότητας.

  Νικόλαος Σ. Στεργιάδης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα