Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Κάλπης µηνύµατα για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ντόρα Μπακογιάννη και Παύλος Πολάκης σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσµα

 

Μηνύµατα τόσο για τη Νέα ∆ηµοκρατία, όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν οι Ευρωεκλογές της Κυριακής.

Κάθε κόµµα κάνει τη δική του ανάγνωση, όπως και τα στελέχη τους, µε τους βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και Παύλο Πολάκη να σχολιάζουν στα “Χ.ν.’ το εκλογικό αποτέλεσµα.

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Οι Ευρωεκλογές έστειλαν ένα µήνυµα σε όλο το το πολιτικό σύστηµα της χώρας, δήλωσε στα “Χανιώτικα Νέα” σχολιάζοντας το αποτέλεσµα της ευρωκάλπης η βουλευτής Χανίων της Ν.∆. Ντόρα Μπακογιάννη.
Συγκεκριµένα δήλωσε: «Οι Ευρωεκλογές έστειλαν ένα µήνυµα σε όλο το το πολιτικό σύστηµα της χώρας. Βεβαίως και στη Νέα ∆ηµοκρατία. Η αποχή η οποία σηµειώθηκε είναι κάτι που πρέπει να µας προβληµατίσει και να την αναλύσουµε σωστά. Όλα τα κόµµατα στα Χανιά έχασαν ψήφους. Αυτό σηµαίνει ότι η Νέα ∆ηµοκρατία δεν έχει αντίπαλο τα άλλα κόµµατα, έχει αντίπαλο τα προβλήµατα της κοινωνίας.
Και οφείλουµε να τρέξουµε γρηγορότερα, αποτελεσµατικότερα και να προχωρήσουµε µε όλα όσα έχουµε υποσχεθεί στους Έλληνες πολίτες παραµονές των προηγούµενων εκλογών».

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

«Τα αποτελέσµατα των Ευρωεκλογών έδειξαν µια τεράστια αποδοκιµασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ακρίβεια, την κατάργηση του κράτους δικαίου, τη συγκάλυψη των Τεµπών» επισήµανε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης.
Σχολιάζοντας στα “Χ.ν.” τα αποτελέσµατα των εκλογών ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συµπλήρωσε πως σε ό,τι αφορά το κόµµα του «κρατήσαµε τις δυνάµεις µας αλλά δεν “ξεπεταχτήκαµε” κάτι που σηµαίνει βελτιώσεις και στη γραµµή και στη συλλογική λειτουργία και εµφάνιση. Το ΠΑΣΟΚ πήρε 1% σε σχέση µε τις περυσινές εκλογές και συντήρησε τη δύναµή του και αυτό οφείλεται στο αποτέλεσµα που πήρε στην Κρήτη, που είναι συγκεκριµένοι οι λόγοι της ενίσχυσης του και της µη ενίσχυσης της δικής µας, πέρα από το Νοµό Χανίων που είµαστε µπροστά από αυτό. Τώρα σε ό,τι αφορά τους “αποστάτες” (Νέα Αριστερά) πρέπει άµεσα να επιστρέψουν τις έδρες τους καθώς δεν έχουν καµία λαϊκή νοµιµοποίηση».
Στο ερώτηµα µας για το αν θα ήθελε να επιστρέψουν πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της “Νέας Αριστεράς” ο κ. Πολάκης απάντησε ότι:« ∆εν νοµίζω ότι προσφέρουν κάτι. Την περίοδο 2019-2023 όταν αποκάλυπτα σκάνδαλα της Ν∆ σήκωναν το φρύδι της υποτίµησης εναντίον µου µιλώντας για σκανδαλολογία. Είχα πει πολλές φορές για αυτούς ότι το εύρος της απήχησης τους δεν υπερβαίνει το τετράγωνο της πολυκατοικίας τους. Ε αυτό αποδείχθηκε.»
Τέλος ο βουλευτής υποστήριξε ότι «µεγάλο πρόβληµα παραµένει η ενίσχυση της ακροδεξιάς. Θεωρώ ότι δεν είναι οργανική η σχέση µε την ακροδεξιά των λαϊκών στρωµάτων αλλά είναι επιλογή αποδοκιµασίας καθώς δεν πείθονται από εµάς. Το µεγαλύτερο πρόβληµα από όλα είναι η µεγάλη αποχή που δεν είναι αποχή µόνο δεξιού κόσµου. Είναι και αποχή ενός µεγάλου κοµµατικού του δηµοκρατικού κόσµου που τον Σεπτέµβρη του 2015, το 2019 και το 2023 δεν πείστηκε και απείχε από τη διαδικασία. Αν δεν τραβήξουµε αυτόν τον κόσµο πίσω δεν θα αλλάξει πορεία η χώρα. Και αυτό πρέπει να είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα