Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Καλοκαίρι µε κλειστή την πλατεία 1866 – Δεύτερη παράταση στο έργο

Συνέχιση των εργασιών στην πλατεία 1866 καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για το έργο “Αναβάθµισης δηµόσιου χώρου Ανοικτού Κέντρου Εµπορίου ∆ήµου Χανίων” καθώς χθες η “∆ηµοτική Επιτροπή” µε ψήφους της πλειοψηφίας ενέκρινε τη δεύτερη παράταση στην ολοκλήρωση του έργου.

Μια παράταση που πάντως καταψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Στην εισήγηση που υπογράφονταν από τις τεχνικές υπηρεσίες του ∆ήµου και παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Τάσος Αλόγλου σηµειώνονταν πως το έργο από τη σύµβαση του θα έπρεπε να παραδοθεί σε χρονικό διάστηµα 12 µηνών (Στις 14 ∆εκεµβρίου του 2023). Από το ∆ήµο δόθηκε µια παράταση µέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 και ζητήθηκε και δόθηκε νέα παράταση 70 ηµερών µέχρι τις 08-09-2024.

Μέχρι στιγµής έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν στο ανατολικό τµήµα της περιοχής µελέτης και συγκεκριµένα στους δρόµους Κριάρη, Κόρακα, Μυλωνογιάννη, Καραϊσκάκη. Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε Κορκίδη και Κορωναίου. Είναι υπο εκτέλεση οι εργασίες υποδοµής στον δυτικό δρόµο της πλατείας 1866 ενώ οι εργασίες τις πλατείες εκτιµάται πως θα αρχίσουν σύντοµα.
Σύµφωνα µε την τεχνική υπηρεσία του ∆ήµου Χανίων και τους επιβλέποντες µηχανικούς του έργου η κύρια αιτία καθυστέρησης ήταν η συµβασιοποίηση των έργων υπογειοποίησης του δικτύου από τον ∆Ε∆∆ΗΕ και τη ∆ΕΥΑΧ. Παρατηρείται επίσης πως γενικότερα «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου έχουν σηµειωθεί καθυστερήσεις χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου, αφενός λόγω της φύσης και της τοποθεσίας του έργου (στο κέντρο της πόλης) αφετέρου λόγω της δυσκολίας συντονισµού τριών διαφορετικών φορέων για την κατασκευή των έργων υποδοµής της περιοχής.»

Από την παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά” οι κ. Σοφία Ελευθεριάδου- Παπαδάκη και Βασίλης Πετρουλάκης δήλωσαν πως δεν ψηφίζουν την παράταση καθώς είναι η δεύτερη που δίνεται για το συγκεκριµένο έργο.

Για τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ο επικεφαλής της κ. Χαράλαµπος Λουτσέτης ανέφερε πως «είναι δεύτερη παράταση στο συγκεκριµένο έργο. Πάντα εγκρίνουµε την πρώτη παράταση γιατί είναι λογικό να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, το δεχόµαστε ότι κάτι µπορεί να πάει στραβά αλλά τις δεύτερες παρατάσεις ποτέ δεν τις ψηφίζουµε. Επίσης παρατηρούµε ότι σε πολλές εισηγήσεις που αφορούν πχ. κλείσιµο δρόµων δεν ορίζουν ηµεροµηνία όπως γινόταν παλιά, δεν δίνουν κανένα χρονοδιάγραµµα απλά λένε µέχρι το τέλος των εργασιών. Επειδή υπάρχουν πολλά έργα και πολλοί εργολάβοι αν δεν µπει ένα σαφές χρονοδιάγραµµα για το καθένα και σωστός συντονισµός του θα δηµιουργείται ένα τεράστιο µπάχαλο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα