Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Καλλιέργεια αβοκάντο: Εμπιστοσύνη στη ντόπια τεχνογνωσία

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παραγωγών στη εσπερίδα που έγινε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στον Σκινέ από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων σε συνεργασία με την ομάδα παραγωγών εσπεριδοειδών και αβοκάντο “Κορμός”. Αυτό επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον των αγροτών για την δυναμική του αβοκάντο στα Χανιά.
Η ανάγκη εξασφάλισης υγιούς και κατάλληλου πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση των παραγωγών στις νέες τεχνικές καλλιέργειας με στόχο την παραγωγή προϊόντων με μεγάλη προστιθέμενη αξία ήταν, μεταξύ των άλλων, στα συμπεράσματα της εσπερίδας που έγινε στο Σκινέ στις 30/1/2012 στην ίδια αίθουσα από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.
Ωστόσο, η ενημέρωση πρέπει γίνεται με βάση τα ερευνητικά αποτελέσματα στις τοπικές εδαφοκλιματικές συνθήκες, ιδιαίτερα όταν υπάρχει εμπειρία για πάνω από 40 χρόνια. Η ενημέρωση για πρακτικές που εφαρμόζονται σε περιοχές με διαφορετικές συνθήκες, ειδικά σε μη καλά ενημερωμένους παραγωγούς, εγκυμονεί κινδύνους.
Η κατανάλωση π.χ. νερού άρδευσης, 700 κυβικά το στρέμμα, που αναφέρθηκε για την περιοχή της Μάλαγα και η χρήση των μικροεκτοξευτήρων δεν πρέπει να εφαρμόζονται στα Χανιά, εκτός ειδικών περιπτώσεων με πολύ αμμώδη εδάφη.
Μήπως πρέπει να εμπιστευθούμε την εγχώρια έρευνα, που όπως φάνηκε δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή του εξωτερικού και να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωσή της. Αυτή θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες