Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Κακοκαιρία: Σε επιφυλακή στη Φαιστό – Χείμαρρος στα Μάταλα

Σε επιφυλακή βρίσκονται αρχές και φορείς στο δήμο Φαιστού, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι εξαιρετικά έντονα και αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα στο δήμο.

Σύμφωνα με το Cretalive, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ο ποταμός Γεροπόταμος είναι “στα όρια του”, ενώ η οδηγία από τον καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή το επόμενο 24ωρο, καθώς η πρόγνωση του καιρού αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα εισέλθουν σε ύφεση από αύριο το μεσημέρι, ενώ εξαιρετικά έντονες προβλέπονται οι βροχοπτώσεις από το μεσημέρι, σήμερα, και εξής.

Όλοι οι πρόεδροι κοινοτήτων είναι ενήμεροι και επί ποδός, ομοίως και η Πολιτική Προστασία, που σήμερα προχώρησε και στο κλείσιμο των ιρλανδικών διαβάσεων «Τριών Αστεριών», «Περίου» και στο πέρασμα «Αγίας Τριάδας». Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο όγκος νερού που μεταφέρεται είναι αρκετός, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για δριμείες βροχοπτώσεις και μεγάλους όγκους νερού, που είναι πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα. Την ίδια ώρα, χείμαρρο σχηματίζουν τα νερά και στα Μάταλα.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα