Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Καινούριο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Έφτασε στο Οροπέδιο Λασιθίου ένα καινούριο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, το οποίο απέκτησε ο Δήμος μετά από πρόταση που υπέβαλλε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείο Εσωτερικών, προϋπολογισμού 150.000,00 €.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα Mercedes, τύπου πρέσας με χωρητικότητα 12 κυβικών, το οποίο θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου προκειμένου οι δημότες και οι χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ακόμα καθαρότερο περιβάλλον μέσα από σύγχρονες υπηρεσίες ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε σχετικά με την απόκτηση του νέου απορριμματοφόρου:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου φροντίζει, χωρίς να επιβαρύνει με πρόσθετους φόρους και τέλη τους Δημότες, να αξιοποιεί εργαλεία χρηματοδότησης και να βρίσκει λύσεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών, παροχών και έργων του Λασιθίου.
Το νέο απορριμματοφόρο για την ανακύκλωση βάσει του σχεδιασμού μας, θα βοηθήσει ακόμα περαιτέρω την αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών με πιο συχνά δρομολόγια αλλά και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας, προς όφελος του μοναδικού Λασιθιώτικου τοπίου, των κατοίκων, των επισκεπτών και της διαφύλαξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Εφαρμόσαμε την ανακύκλωση στον Δήμο μας για πρώτη φορά το 2017 και συνεχίζουμε εξοπλίζοντας τον στόλο των οχημάτων, ενώ παράλληλα αναμένουμε το επόμενο στάδιο χρηματοδοτήσεων ώστε να εφαρμόσουμε το εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου μας, για την “κομποστοποίηση”, δηλαδή για την αυτόματη διαδικασία παραγωγής λιπάσματος από τα οικιακά απορρίμματα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα