Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Καινοτομίες σε ελαιόλαδο και κτηνοτροφία, σε εκδήλωση στο Μ.Α.Ι.Χ.

Καινοτομίες στους τομείς της ελιάς, του ελαιολάδου και της κτηνοτροφίας, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Με σχετική ανακοίνωση προσκαλούνται στη δωρεάν εκδήλωση “B2B” οι ενδιαφερόμενοι στον ελληνικό κλάδο της ελιάς και της κτηνοτροφίας που αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθώς «θα μπορέσουν να συνδεθούν με καινοτόμους των κλάδων, που προσφέρουν λύσεις σε κοινά προβλήματα».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υβριδικές, διαδικτυακές και δια ζώσης παρουσιάσεις, καθώς και κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά στις 16-17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του έργου που φέρει τον τίτλο LIVINGAGRΟ το οποίο χρηματοδοτείται από το ENI CBC Med Programme 2014-2020.
Αυτή η υβριδική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Εκεί, δεκαεννέα 15 λεπτες παρουσιάσεις στα ελληνικά θα εισάγουν καινοτομίες στους τομείς της ελιάς, του ελαιολάδου και της κτηνοτροφίας σε παραγωγούς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις, εκπροσώπους εταιρειών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
Καινοτόμοι, ερευνητές και εκπρόσωποι ιδιωτικών οργανισμών θα κάνουν παρουσιάσεις για ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που σχετίζονται με τα ακόλουθα θέματα:
• Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων
• Συγκαλλιέργεια και προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος σε ελαιώνες
• Γεωργία ακριβείας
• Μηχανήματα ελαιοποίησης και Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
• Έλεγχος ταυτότητας ελιάς και ελαιόλαδου».
Η δωρεάν εγγραφή (http://livingagro.maich.gr/el/participation) τόσο για την διαδικτυακή όσο και για τη δια ζώσης εκδοχή της εκδήλωσης είναι πλέον ανοιχτή. Οι εγγραφές για τη δια ζώσης εκδήλωση θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 8 Δεκεμβρίου, με αυστηρά περιορισμένη συμμετοχή όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις εγγραφές, η ιστοσελίδα της εκδήλωσης είναι: http://livingagro.maich.gr.
Αυτή η εκδήλωση  πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «LIVINGAGRO-Cross Border Living Laboratories for Agroforestry/ Διασυνοριακά Ζωντανά Εργαστήρια Αγροδασοπονίας» , το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και από Εθνικούς Πόρους (10%).
Η είσοδος στο συνεδριακό κέντρο του Μ.Α.Ι.Χ. θα επιτρέπεται μόνο σε όσους παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης από τον ιό SARS-CoV-2 που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή ή πιστοποιημένο εργαστήριο 30 ημέρες μετά την ημέρα του πρώτου θετικού τεστ COVID-19, αλλά εντός 180 ημερών από την εκδήλωση «B2B».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα