Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Και τώρα… τρέχουμε!

Οι τελευταίες εξελίξεις με την ανακατάληψη των κτηρίων στον Λόφο Καστέλι, μας φέρνουν προ των ευθυνών μας!
Ολοι όσοι εναντιώθηκαν στην ξενοδοχοποίηση, το μεγάλο ποσοστό των Χανιωτών και όχι μόνο, τώρα θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις!
Συγκεκριμένες! Απτές! Να καταθέσουν σχέδιο ολοκληρωμένο, μια πρόταση που θα σώσει τα κτήρια! Έχοντας υπόψη -αν όντως νοιάζονται για τα κτήρια- ότι σε κάθε διαφορετική περίπτωση, αυτά δεν θα αντέξουν για πολύ!
Πολλά τα προβλήματα, με αυτό της στατικότητας να είναι το πρωτεύον.
Με ένα μερεμετάκι ρεφενέ και ένα βαψιματάκι, λοιπόν, δεν σώζεται η κατάσταση!
Ο Δήμος Χανίων πρέπει να μπει μπροστά “αυτεπάγγελτα”! Τα κτήρια είναι της πόλης και μόνο αυτής! Της ιστορίας της και δεν είναι προς διαπραγμάτευση!
Θεωρώ ότι όλο αυτόν τον καιρό θα έπρεπε να υπάρχει στα σκαριά έτοιμη από… χθες πρόταση: τι κάνουμε αν μας αφήσουν την καυτή πατάτα στα χέρια μας! Θεωρώ! Όμως έχουμε ετοιμαστεί ή βρισκόμαστε και πάλι προ εκπλήξεως;
Τα Χανιά, η σημαντική και μεγάλη περιουσία τους, είναι ανάμεσα σε πολλά άλλα και κάποια χαρακτηριστικά τους κτήρια, όπως ο Φάρος, το Ρολόι, το Δικαστικό Μέγαρο, τα Νεώρια, τα κτήρια στον λόφο Καστέλι κ.λπ.
Να δούμε λοιπόν πώς θα μπορέσουμε να τα διατηρήσουμε όρθια, τώρα!
Για να μην έχουν την τύχη ούτε του Ιτζεδίν, ούτε των Ιταλικών στρατώνων!

Στο 1ο επεισόδιο, συζητάμε μεσοβδόμαδα για τις εξελίξεις στον πολύπαθο Λόφο Καστέλι, τους λουκετο-λάγνους και τους λουκετο-μάχους των Χανίων και την… βολική ανακατάληψη του κτηρίου της Μεραρχίας.

1 Comment

  1. Πρόταση υπάρχει και ήδη τρέχει . Παρατήστε την από πολύ πολύ μακρυά δημοσιογραφία (την άσκησαν και συνάδελφοί σας που ανέφεραν πως η αστυνομία είχε φύγει από μόνη της αφήνοντας την αυλή αφύλακτη και τελικά ξεφτιλίστηκαν) και πάτε στην ανοιχτή συνέλευση του λόφου να συνδιαμορφώσετε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα