Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Και το θέατρο;

Το κλείσιμο του χώρου στάθμευσης και τη πιθανή διαμόρφωση ενός μικρότερου θεάτρου θα προβλέπει η μελέτη για τη ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου που υπογράφηκε χθες από τον δήμαρχο Χανίων και τον ανάδοχο εργολάβο. Η μελέτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της υλοποίησής της.
Σίγουρα η μετατροπή σε πάρκινγκ ενός μνημείου κάθε άλλο παρά τιμάει την πόλη, ενώ το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου που δημιουργήθηκε το 1991 ως προσωρινή λύση για να υποδεχθεί -τέτοιες ημέρες- μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, παραμένει ο κύριος υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων μέχρι σήμερα.
Τον υπαρκτό κίνδυνο η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το μνημείο -που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση- να απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε 12 μήνες θα έχει διαμορφωθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης στο Εθνικό Στάδιο, επισημαίνει σε σχόλιό του ο Γιώργος Κώνστας.
Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα. Αλήθεια ποιο υπαίθριο θέατρο θα φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις μετά το κλείσιμο ή τον περιορισμό των θέσεων στην Ανατολική Τάφρο; Γι’ αυτό ποια πρόβλεψη έχει γίνει;


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα