Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Και όμως γυρίζει!

Και ξαφνικά μας προκύπτουν οι κοινωνικοί επαναστάτες· εκείνοι που δεν δέχονται να καταπατούνται οι ελευθερίες τους… Εκείνοι που δεν δέχονται να περιορίζονται οι θρησκευτικές τους συνήθειες… Εκείνοι που αμφισβητούν εν τέλει την επιστημονική κοινότητα… και μπαίνουν στα σκοτεινά τούνελ της συνομωσιολογιας…

Εκείνοι που αρνούνται να αποδεχτούν την οδυνηρή μας πραγματικότητα.

Η πανδημία, απόρροια της αλαζονικής μας συμπεριφοράς προς το φυσικό περιβάλλον, είναι εδώ. Η δυσκολία να την αντιμετωπίσει η επιστήμη είναι προφανής. Η δυσκολία να κατανοήσει ο σύγχρονος άνθρωπος, αυτός που η νέα παγκοσμιοποιημένη κουλτούρα τον έχει μετατρέψει σε καταναλωτικό όν – προϊόν, τα όρια του, είναι επίσης κατανοητή.

Ακόμα και την ανάγκη κάποιων συνανθρώπων μας να βάζουν σε προτεραιότητα την επουράνιο ζωή, από την επίγεια θα μπορούσαμε σε νορμάλ συνθήκες να την κατανοήσουμε.

Αλλά όταν θρηνούμε καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, όταν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας, δεν έχουν πλέον πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη γιατί τα νοσοκομεία, έχουν γεμίσει από ασθενείς covid, όταν ο κίνδυνος είναι ορατός να καταπατηθούν οι οικονομικές μας ελευθερίες, τότε είναι λυπηρό να φανατιζόμαστε και να διαπληκτιζόμαστε για το αν θα πρέπει να κάνουμε αυτό που προτείνει η επιστημονική κοινότητα.

Ας μην ξεχνούμε, ότι, ο Γαλιλαίος δικαιώθηκε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα