Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

…Και οι “Θεοί” λαθεύουν

Αν η πανδημία είναι, όπως λένε οι ειδικοί, πόλεμος, τότε τείχη ανάσχεσης υψώνει η ομοψυχία με μόνο όπλο τον εμβολιασμό, γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε άλλο όπλο. Θυμάμαι τον Σουν-Τσου που έγραφε ότι «στον πόλεμο ο κάθε σύμμαχος κρίνεται από τη συνεισφορά του στο αποτέλεσμα».

Τα Χανιά μπήκαν στο “πορτοκαλί”… Kαι υπολείμματα – “περιτρίμματα” των παραθρησκευτικών οργανώσεων επιμένουν, βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων…

Ο.Κ. ίσως γεννιέται κάτι απρόσμενο… κάτι που μοιάζει με τον κακό δράκο του παραμυθιού.
Μήπως αγαπητέ να βοηθήσεις την πατρίδα σου, να βγει στο ξέφωτο. Και με τα φράγκα τι γίνεται; Ας παρακολουθήσουν τα “υπολείμματα” τη διαδρομή του χρήματος για τον τουρισμό της Κρήτης, για τις αναπτυξιακές μας δυνάμεις.

Φρίττει και ο Διογένης στο πιθάρι του. Στην αντιπολίτευση ο αρχηγός στην αρχή δήλωσε «ναι» στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, άλλα στη Βουλή τα γύρισε στην προαιρετικότητα (sic)… των εμβολιασμών.

Στο νησί των Ανέμων λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Και στην Κρήτη όλοι οι κοινωνικοί εταίροι να αγωνιούν.

4.000 κρούσματα στο νησί σε ένα δεκαπενθήμερο. Σοβαρευτείτε.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,μιας και θυμηθήκατε την “ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ο Σουν-Τσου στο εν λόγω έργο του επιμένει πολλές φορές στο ζήτημα της ανάληψης ευθύνης πριν και κατά την διάρκεια της μάχης(του πολέμου).Εδώ νομίζω ότι η κοινωνία μας έχασε τον προσανατολισμό της την δεκαετία που δουλέψαμε ψιλό γαζί του κουτόφραγκους και χρηματοδότησαν την ας την πούμε “ανεμελιά” μας χωρίς κανένα έλεγχο με κάτι πακετάρες να μετά συγχωρήσεως.΄Ετσι μάθαμε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, εμείς είμαστε οι αδικημένες αθώες περιστερές που κυκλοφορούμε με φωτοστέφανα σαν Αγιαντώνηδες και βάλε.Προθές διάβασα κάπου ότι οι αποτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις μαθητές δεν έχουν καμία ευθύνη,το Υπ.Παιδείας φταίει για όλα.΄Ετσι θα έχουμε μια ακόμη γενιά που γαλουχημένη στην ανευθυνότητα θα συντριβεί από τις λεγεώνες του παγκόσμιου ανταγωνισμού όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρού ,του ικανού,του ανθεκτικού και του ευέλικτου. Εκεί η κραυγή αδυναμίας “μαμά μου πήραν το γάλα μου” αντιμετωπίζεται με ειρωνία και ισοπέδωση.Η πατρίδα μας αν θέλει να ελιχθεί με επιτυχία σε όσα γεωπολιτικά συμβαίνουν στην περιοχή μας και να αξιοποιήσει την ευκαιρία της επόμενης ημέρας πρέπει να ξαναγίνει κοινωνία με υπευθυνότητα και συνοχή.Πρέπει ο καθείς εφ ω ετάχθη να κάνει το καλύτερο ει δυνατόν να φτάσει όπου δεν μπορεί που λέει ο Καζαντζάκης.Τό έχουμε ξανακάνει μετά την φασιστική λαίλαπα του Β΄Π.Π.και το γκρέμισμα των όσων απέμειναν από τα λάθη και την ασχετοσύνη της αριστεράς. Να κλείσουμε τα αυτιά στους αερολόγους-λαϊκιστές ,ούτως η άλλως λόγια είναι και τα παίρνει εύκολα ο αέρας…Μιας και αρχίσαμε με Σουν-Τσου ας βάλουμε και ως επίλογο τον εν λόγω στρατηγιστή-φιλόσοφο:” Αποτελεί αξίωμα του πολέμου το να μην υποθέτει κανείς ότι ο εχθρός δεν θα έλθει,αλλλά να βασίζεται στην ετοιμότητα του να τον συναντήσει”….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες