Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ήξεις – αφήξεις

Στην πραγματοποίηση εμβολιασμών και τη διενέργεια από τους ανεμβολίαστους που θέλουν να εκκλησιαστούν διαγνωστικών ελέγχων (rapid ή μοριακών τεστ), προτρέπει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο που απέστειλε χθες προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις. Λίγο αργότερα χθες μία νέα ανακοίνωση… διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή ήρθε ως ανταπόκριση της επικοινωνίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και μετά από όσα υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προχθεσινή του συνέντευξη στο MEGA. Και το ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι γιατί η κυβέρνηση όταν εξήγγειλε τα νέα μέτρα δεν επέβαλε τη διενέργεια τεστ για τους ανεμβολίαστους που θέλουν να εκκλησιαστούν, αλλά περίμενε να το ζητήσει η Ιερά Σύνοδος…

Σε κάθε περίπτωση, τα “ήξεις – αφήξεις” δεν βοηθάνε στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Η Ιερά Σύνοδος δείχνει να αναγνωρίζει τη σημασία των επιστημονικών κατευθύνσεων στον αγώνα κατά της πανδημίας και πράττει με ωριμότητα.

Κάτι αντίστοιχο, χωρίς να αφήνονται περιθώρια για σκιές και παρερμηνείες στα μέτρα που λαμβάνονται, οφείλει να κάνει και η κυβέρνηση.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα