Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

“Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν”

«Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν», η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Χαρίκλειας Ντερμανάκη, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που είναι αφιερωμένο στις γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω και αλλάζουν την ζωή τους, όπως ανέφερε η συγγραφέας. «Στις γυναίκες που κάποια στιγμή γυρνάνε πίσω στην ζωή τους, νοιώθουν ένα συναίσθημα ματαίωσης, ήττας, αλλά ξανά γεννάνε δύναμη, ορθοποδούν και φτιάχνουν τη ζωή τους από την αρχή, κάνοντας πράγματα για τον εαυτό τους»σημείωσε η κα Ντερμανάκη, η οποία, όπως είπε, εμπνέεται από τις γυναίκες της πραγματικής ζωής, της καθημερινότητας.
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρώην Υπουργός και ο Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας, σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας. Η κα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με διηγήματα γιατί «αποτυπώνει γυναικείους χαρακτήρες, της προηγούμενης γενιάς αλλά και της δικής μας». «Πιστεύω ότι είναι το πρώτο βήμα μίας γυναίκας η οποία θα μπει δυναμικά στον χώρο των συγγραφέων» σημείωσε.
‘Έκπληξη, χαρακτήρισε το βιβλίο ο Γιώργος Φλωρίδης που μίλησε για «ένα ταλέντο που δεν το υπολογίζαμε από μια αγαπημένη φίλη. Νομίζω ότι όσοι το διαβάσουν θα το ευχαριστηθούν πάρα πολύ. Εχει μια όμορφη, μια μαγική γλώσσα, ωραίες ιστορίες που “αρνήθηκαν να μεγαλώσουν”».  Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης, αποσπάσματα διάβασε ο φιλόλογος – συγγραφέας Πασχάλης Πράντζιος και στο πιάνο συνόδευσε ο Ιωάννης Γιαννακάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες