Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Εισαγγελική έρευνα για το ποδηλατοδρόμιο

Ο κ. Βάμβουκας λίγο μετά την έξοδο του από την εισαγγελία Χανίων όπου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση του Ποδηλατοδρόμιου στο Ακρωτήρι.
Ο κ. Βάμβουκας λίγο μετά την έξοδο του από την εισαγγελία Χανίων όπου κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση του Ποδηλατοδρόμιου στο Ακρωτήρι.

Πρόθεση του Δήμου Χανίων είναι να μπει σε ένα στάδιο ολοκλήρωσης το έργο του Ποδηλατοδρόμιου στο Ακρωτήρι που εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί εξαιτίας κακοτεχνιών. Αυτό δήλωσε στα “Χ.Ν.” εξερχόμενος από την Εισαγγελία Χανίων όπου κατέθεσε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας για την υπόθεση του Ποδηλατοδρόμιου μετά τη μήνυση που υπέβαλλε ο γ.γ. Αθλητισμού κ. Συναδινός.
Το Ποδηλατοδρόμιο σχεδιάστηκε στα πλαίσια των προ-Ολυμπιακών έργων αλλά οι εργασίες τελείωσαν πολλά χρόνια μετά, το 2011, χωρίς όμως κανένας φορείς να αναλαμβάνει τη λειτουργία του καθώς προέκυψαν πολλά ζητήματα κακοτεχνιών.
«Κλήθηκα ως μάρτυρας για την υπόθεση των κακοτεχνιών στο ποδηλαδοτρόμιο Χανίων. Όταν ανέλαβα δήμαρχος το έργο είχε γίνει και στη συνέχεια διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες για αυτό και ο προηγούμενος δήμαρχος ο κ. Σκουλάκης είχε καταθέσει μήνυση. Πρόσφατα στα Χανιά βρέθηκε ο γ.γ. Αθλητισμού ο κ. Συναδινός που και αυτός κατέθεσε μήνυση φαντάζομαι με ανάλογο περιεχόμενο του κ. Σκουλάκη γιατί παρελήφθει ένα έργο που κόστισε πολύ και το έργο αυτό δεν ήταν σωστό. Στον εισαγγελέα ανάφερα αυτά τα γεγονότα, και ότι ο φάκελος που πήρα από τη προηγούμενη δημοτική αρχή είχε 3 συγκεκριμένα έγγραφα. Δεν παρέλαβα ένα πλήρη φάκελο του έργου. Προσπαθήσαμε επειδή δεν τον βρήκαμε στις υπηρεσίες του Δήμου, να τον ανασυστήσουμε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να δούμε πως αυτό το έργο θα συνεχιστεί. Με το έργο αυτό έχω ασχοληθεί, έχω βρεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο και έχω συναντηθεί με υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε πως θα το επανεκκινήσουμε» είπε ο κ. Βάμβουκας
Συνολικά για έργο που δημοπρατήθηκε το 2002, η σύμβαση υπογράφηκε το 2003 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 2 χρόνια δαπανήθηκαν 3,7 εκ. ευρώ χωρίς ποτέ να παραδοθεί! Μάλιστα το 2013 και ενώ σχεδιάζονταν η επαναχρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ διαπιστώθηκε ότι από την πρώτη εργολαβία δεν είχε ολοκληρωθεί η πίστα του ποδηλατοδρόμιου! Το έργο το εκτελούσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ο κ. Βάμβουκας κατέθεσε στον εισαγγελέα και για το κτήριο της ΔΟΥ και για την κακή κατάσταση του που εγκυμονεί κινδύνους για διερχόμενους, εξυπηρετούμενους και εργαζόμενους σε αυτός! «Είχα στείλει επιστολή τον Μάρτιο στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας τον κ. Τσακαλώτο για την ανεπίτρεπτη κατάσταση του κτηρίου, την αισθητική υποβάθμιση της πόλης μας για μια 10ετία . Προς το παρόν δεν έχουμε δει κάτι καινούργιο να αλλάζει. Ελπίζω το Υπουργείο σύντομα να αποκαταστήσει το κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης καθώς μας προσβάλλει αισθητικά και είναι επικίνδυνο για τους εργαζόμενους και τους διερχόμενους» είπε ο δήμαρχος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα