Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

“Ιριδισμοί” εμπνευσμένοι από μεγάλες επετείους

Αφιερωμένη στην επέτειο από τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και τα 80 από τη Μάχη της Κρήτης είναι η φετινή έκθεση εικαστικής δημιουργίας του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών “Ίρις”. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Γιαλί Τζαμισί και εγκαινιάστηκε το Σάββατο, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων «Ίρις”.

«Η φετινή έκθεση έχει έναν επετειακό χαρακτήρα με την έννοια ότι τα έργα είναι εμπνευσμένα από τις δύο μεγάλες φετινές επετείους, δηλαδή την επανάσταση του 1821 και τη Μάχη της Κρήτης. Θελήσαμε μέσα από τα έργα μας να αποδώσουμε το νόημα των επετείων και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει ένα καλλιτεχνικό έργο ως προς την τιμή που οφείλουμε σε αυτές τις επετείους», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλλιτεχνών “Ίρις” Ζαχαρένια Σημανδηράκη.

Τόνισε δε ότι από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση υπήρξε αθρόα προσέλευση του κοινού που ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του Συλλόγου.
Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα 22 μελών του Συλλόγου “Ίρις” – καλλιτεχνών. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μανόλης Κοτσιφάκης που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, έκανε λόγο για μια εμβληματική έκθεση σε έναν εμβληματικό μνημείο και εξήρε το έργο των μελών του Συλλόγου “Ίρις”. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του Ιουλίου και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες