Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ηράκλειο: Μικρό πυροσβεστικό όχημα θα διατεθεί από τον δήμο στην Πυροσβεστική

Ένα μικρό και ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο θα διατεθεί για χρήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να υπάρχει ευκολότερη και αμεσότερη πρόσβαση στους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης θα διατεθεί από τον δήμο Ηρακλείου όπως αποφασίσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Τα παραπάνω, ανακοίνωσε σήμερα ο δημαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, πύραρχο Μανόλη Δαμουλάκη, και συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη συνεργασία του δήμου με την Πυροσβεστική.
Ο κ. Δαμουλάκης έθεσε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής στους στενούς δρόμους, κυρίως της παλιάς πόλης, λόγω και των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα τη φωτιά στο κατάστημα μετανάστη στην οδό Γιαμπουδή.
Εξάλλου, όπως τονίσθηκε στη συνάντηση, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μαρίνος Παττακός, θα στείλει έγγραφο στο Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, με το οποίο θα ζητείται καλύτερος έλεγχος στις περιπτώσεις παράνομων σταθμεύσεων οχημάτων σε σημεία της πόλης που εμποδίζουν την ομαλή κίνηση, δημιουργώντας προβλήματα διέλευσης των αυτοκινήτων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Βασίλης Λαμπρινός, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο εμπρησμός του καταστήματος μετανάστη, στην οδό Γιαμπουδή, να υποκρύπτει ρατσιστική βία.
«Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο πρόκειται για ανησυχητικά φαινόμενα τα οποία δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το δημοκρατικό φρόνημα των κατοίκων του Ηρακλείου. Μιας πόλης που διαχρονικά έχει αποδείξει ότι αποδέχεται και ενσωματώνει πολίτες από άλλες περιοχές της χώρας και του κόσμου, οι οποίοι λειτουργούν νόμιμα και δεν δημιουργούν προβλήματα» επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα, οι αρμόδιες αρχές να εντοπίσουν τους δράστες του εμπρησμού και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα