Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις 2018”

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με ομόφωνη απόφασή του, ενέκρινε την έκδοση εντός του έτους του 12ου τόμου του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” και όρισε τη Συντακτική Επιτροπή και την Επιμελήτρια της έκδοσης.
Οι εργασίες, που θα περιληφθούν στο “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”, θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και μη δημοσιευμένες σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, να αναφέρονται στην Ιστορία, στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στις Τέχνες και στη Λαογραφία της Κρήτης γενικά και των Χανίων ειδικότερα και να είναι βιβλιογραφικά πλήρως τεκμηριωμένες. Τα κείμενα θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (cd) και σε μια εκτύπωση, να είναι γραμμένα σε γραμματοσειρά New Times Roman 12 στιγμών, με 1,5 διάστιχο και σε έκταση το πολύ έως 20 σελίδες μεγέθους Α4 (επιπλέον 5 σελίδες για το οπτικό υλικό, σημειώσεις, παραπομπές, πηγές και βιβλιογραφία). Εργασίες εκτενέστερες από τον ορισμένο αριθμό των σελίδων (25 συνολικά) δεν είναι δυνατόν να περιληφθούν στον τόμο.
Σημειώνεται ότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την κήρυξη της Αυτόνομης Κρητικής Πολιτείας (1898), οπότε καλό είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο θέμα, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλα θέματα, που πληρούν τις προδιαγραφές του τόμου.
Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς να παραδώσουν ή να αποστείλουν τις εργασίες τους για δημοσίευση στον τόμο, στο γραφείο της Προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, με την ένδειξη «Για την έκδοση «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2018», ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιμελήτριας Έκδοσης kallistii@yahoo.gr το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου 2018. Σημειώνεται ότι δεν είναι εφικτή η παράταση χρόνου για την υποβολή των κειμένων και εργασίες, που θα παραληφθούν μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνουν δεκτές. Τα κείμενα θα τεθούν υπ’ όψη της Συντακτικής Επιτροπής, η οποία και αποφασίζει για τη δημοσίευσή τους. Η υποβολή εργασίας συνεπάγεται και την αποδοχή των αποφάσεων της Επιτροπής, οι οποίες είναι τελεσίδικες. Εργασίες, δημοσιευόμενες ή μη, δεν επιστρέφονται. Οι συγγραφείς των οποίων τα κείμενα θα περιληφθούν στην έκδοση, δικαιούνται από ένα αντίτυπο του τόμου και 50 ανάτυπα της εργασίας τους.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Παρασκευή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (τηλ. 28213 41662)
Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτις Γεν. Αρχείων του Κράτους και Επιμελήτρια της Έκδοσης “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” (κιν. 6944801787).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα