Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Υποβολή εργασιών για το “Εν Χανίοις 2016”

Μέχρι τις 20 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν εργασίες για την έκδοση “Εν Χανίοις”. Σύφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «οι εργασίες που θα περιληφθούν στο “Εν Χανίοις” θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και μη δημοσιευμένες σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, να αναφέρονται στην Ιστορία, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τέχνες και Λαογραφία της Κρήτης γενικά, και των Χανίων ειδικότερα, και να είναι βιβλιογραφικά πλήρως τεκμηριωμένες. Σημειώνεται ότι το 2016 συμπληρώνονται 150 χρόνια από την Κρητική Επανάσταση 1866 – 69, αλλά και 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου και εργασίες σε αυτά τα πεδία θα συμβάλλουν στο σχετικό αφιέρωμα στον τόμο, χωρίς φυσικά να αποκλείονται άλλα θέματα.

Τα κείμενα θα πρέπει να υποβληθούν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (cd) και σε μια εκτύπωση, να είναι γραμμένα σε γραμματοσειρά New Times Roman 12 στιγμών, με 1,5 διάστιχο και σε έκταση το πολύ έως 20 σελίδες μεγέθους Α4 (επιπλέον 5 σελίδες για το οπτικό υλικό, σημειώσεις, παραπομπές, πηγές και βιβλιογραφία). Εργασίες εκτενέστερες από τον ορισμένο αριθμό των σελίδων (25 συνολικά) δεν είναι δυνατόν να περιληφθούν στον τόμο. Προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι συγγραφείς να αποστείλουν τις εργασίες τους για δημοσίευση στον τόμο, με την ένδειξη “Για την έκδοση «Εν Χανίοις 2016»”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της επιμελήτριας έκδοσης kallistii@yahoo.gr ή να τις παραδώσουν στο γραφείο της προϊσταμένης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, το αργότερο έως τις 20 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι δεν είναι εφικτή η παράταση χρόνου για την υποβολή των κειμένων και εργασίες που θα παραληφθούν μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνουν δεκτές. Τα κείμενα θα τεθούν υπόψη της Συντακτικής Επιτροπής, η οποία και αποφασίζει για τη δημοσίευσή τους.

Η υποβολή εργασίας συνεπάγεται και την αποδοχή των αποφάσεων της Επιτροπής, οι οποίες είναι τελεσίδικες. Εργασίες, δημοσιευόμενες ή μη, δεν επιστρέφονται. Οι συγγραφείς των οποίων τα κείμενα θα περιληφθούν στην έκδοση, δικαιούνται ένα αντίτυπο του τόμου και 50 ανάτυπα της εργασίας τους».   Για περισσότερες πληροφορίες: – Σημανδηράκη Ζαχαρένια, ειδ. συνεργάτις Γεν. Αρχείων του Κράτους και Επιμελήτρια της Έκδοσης “Εν Χανίοις” (κιν. 6944801787). – Χουδαλάκη Παρασκευή, προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (τηλ.: 2821341662).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα