Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν προκύπτει φοροδιαφυγή στην Κνωσό»

Στη διαβεβαίωση ότι το καθεστώς των πωλήσεων στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού λειτουργεί καθ’ όλα νόμιμα προχώρησε η διαχειρίστρια του καταστήματος αναμνηστικών του Αρχαιολογικού χώρου κα Χρυσούλα Ζαχαριάδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Ηρακλείου: “Πατρίς” σχετικά με την ταμειακή μηχανή, η οποία, σύμφωνα με τα όσα φέρονται να ανέφεραν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων μετά την έφοδο στο κατάστημα, δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία, η κα Ζαχαριάδη είπε: «Την ταμειακή μηχανή την πήραμε πέρυσι. Εμείς είχαμε εδώ μόνο προϊόντα του ΤΑΠ, που δεν εμπίπτουν σε Φ.Π.Α. Τον Απρίλιο πέρυσι, που μας έφεραν τα βιβλία που εμπίπτουν σε Φ.Π.Α., μας έφεραν και τη μηχανή. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι η ταμειακή μηχανή είναι χαλασμένη».

ΤΟ ΥΠ.ΠΟ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναμένεται το πόρισμα της Υπηρεσίας ερευνών και διασφάλισης δημόσιων εσόδων, με την πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κα Ασπασία Λούβη να επαναλαμβάνει: «Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει φοροδιαφυγή. Από τις δύο εκθέσεις δεν προκύπτει κανένα θέμα. Ως Υπηρεσία έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό, ο οποίος μπορεί να είναι αρχαίος, αλλά κάνει τη δουλειά του. Βάσει των ελέγχων γνωρίζουμε πόσα αντικείμενα φεύγουν στο ΤΑΠ, το πωλητήριο στο οποίο χρεώνονται, τον αριθμό των πωλήσεων όπως και των εισπράξεων που αναλογούν σε αυτές τις πωλήσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει φοροδιαφυγή».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες