Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Υποκριτική συμφωνία

Αν και δεν αναμένονται κοσμογονικές αλλαγές, εντούτοις Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έσφιξαν τα χέρια τους, για την ειρήνη, όπως είπαν, στην κορεατική χερσόνησο. Πυρηνικές δυνάμεις και οι δύο, ψάχνουν δήθεν να βρουν λύση στην κρίση, όταν οι Αμερικανοί εγγυώνται οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που οι Βορειοκορεάτες συμβάλλουν στην αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου.
Και μιλούν οι ΗΠΑ για αποφυγή προκλήσεων με τα πυρηνικά, τη  στιγμή που είναι η βασική χώρα που διατηρεί τεράστια αποθέματα πυρηνικών όπλων, που δεν έχει δεχθεί να μειώσει το οπλοστάσιο αυτό στο παραμικρό και που επανειλημμένως προκαλεί την υφήλιο με τις επιθετικές της βλέψεις.
Μιλάμε για μια κίνηση για το θεαθήναι, για πρόκληση στον κόσμο που έχει υποφέρει από την διχοτόμηση της Χερσονήσου, για πλήρη αδιαφορία των επί δεκαετιών τραγικών συνθηκών διαβίωσης των Βορειοκορεατών, και σύμπλευση με ένα θλιβερό απομεινάρι του σταλινισμού, που εξακολουθεί να θυμίζει εκείνες τις τρομερές εποχές όταν ο κόσμος ζούσε υπό την απειλή των εξαφανίσεων, των βασανισμών και των εκτελέσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα