Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Υπόγειοι Ανθρωποι

Αυτοί οι υπόγειοι άνθρωποι έχουν την ευθύνη της μέγιστης παραπλάνησης και ως εκ τούτου της αντίστοιχης αδρανοποίησης του πληθυσμού της χώρας τούτης. Χρησιμοποιώντας ως πιόνια, τους διαχρονικά ανίκανους και ρηχούς πολιτικούς, διεμβολίζουν παραπλανώντας τους πολίτες, κατηγορώντας υπαίτιους εκείνα και εκείνους που θέλουν να κατακρημνίσουν, εγκαθιστώντας έτσι τα συμφέροντά τους χωρίς κανένα, μα κανένα κόπο.
Τα εκούσια ή ακούσια πιόνια των υπόγειων αυτών ανθρώπων, δηλαδή οι νεώτεροι πολιτικοί, μας παρουσίασαν την κρίση της Δημόσιας Διοίκησης (όπου με την ανικανότητα τους δημιούργησαν ένα αναποτελεσματικό Δημόσιο Φορέα), ως κρίση οικονομική και μάλιστα της αγοράς την στιγμή που επιχειρήσεις δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα τουλάχιστον τέτοιο ως να θεωρηθεί ως αιτία μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης.
Μας παρουσίασαν την κρίση διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών με τους δικούς τους αλόγιστους δανεισμούς ως υπαίτιους την εγχώρια μας αγορά. Αυτόν τον Δούρειο Ιππο της υπερχρέωσης, τους τον παρέδωσαν οι υπόγειοι άνθρωποι και οι δικοί μας ανίκανοι πολιτικοί τον τοποθέτησαν στην μέση της πλατείας για να τον θαυμάζει ο κόσμος.
Μας παρουσίασαν τη διά των μερισμάτων απομείωση των κεφαλαίων των Τραπεζών και την δια του τζόγου απομείωση των κεφαλαίων των Ασφαλιστικών μας Ταμείων ως πρόβλημα της εγχώριας αγοράς, και το απεκάλεσαν οικονομική κρίση. Μας παρουσίασαν ένα ανίκανο Δημόσιο Τομέα και αντί να τον μετατρέψουν σε αποδοτικό (έστω και αν τον περιόριζαν στα αναγκαία) φρόντισαν να τον αποδομήσουν όσο περισσότερο μπορούσαν ώστε να παραδοθούν σταδιακά τα πάντα  αντί να δοθούν μόνο αυτά που δεν αποτελούν δημόσια αγαθά ή δεν διαταράσσουν τις συνθήκες της εθνικής ασφάλειας και ανεξαρτησίας.
Σαν λύσεις πρότειναν, σε όλα τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων  και την μείωση των δαπανών του δημοσίου αντί του εξορθολογισμού των δαπανών του δημοσίου! Δηλαδή πρότειναν ότι πιο άσχετο με το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Χώρα!
Οι υπόγειοι άνθρωποι, βρωμούν μπόχα από τον υπόνομο του ρετιρέ που κατοικούν. Βάζουν κολόνιες για να μη μυρίζουν παραπλανώντας ξανά όπως έκαναν οι Γάλλοι βασιλείς που πίσω από την ευωδιαστή μυρουδιά της κολόνιας τους βασίλευε η λίγδα της πολυετούς ανυπλισιάς τους.
Οι υποτελείς τους, οι πολιτικοί, κακομοίρηδες νάνοι, γίγαντες τον πρώτο χρόνο του λειτουργήματος τους, παραπλανούν για άλλους λόγους από αυτούς των υπογείων ανθρώπων. Επικεντρώνονται στο πως θα καλύψουν το αδιέξοδο τους μέχρι αυτό να παραγραφεί. Μετά -αν τα καταφέρουν- να του μείνει και λίγος χρόνος να ροκανίσουν τα αργύρια.
Οι λαός ο παραπλανημένος, επειδή θεώρησε πως υπερέβησαν τα όρια που τους είχε εκχωρήσει για να τον παραπλανήσουν,   αποφάσισε να πράξει το χειρότερο: Να μην ασχολείται με τους υπόγειους ανθρώπους και τους υποτελείς του πολιτικούς γιατί αυτοί δεν θέλουν το καλό του. Αποφάσισε πως καλύτερα θα ήταν να κάτσει στο σπίτι του και να κλείσει τις πόρτες.
Εξάλλου, σιγά μην και τα βδελυρά ζωύφια καταφέρουν να ροκανίσουν τις ξύλινες πόρτες του υπογείου και τρυπώσουν στον μυελό των οστών του ποδιού του. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο.

* Οικονομολόγος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης
E-mail : eurohania@yahoo.gr


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Πόσο… ισόβια είναι τα ισόβια;

Όταν ακούμε για «ποινή ισόβιας κάθειρξης» θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πρόκειται επί της ουσίας για ποινή κάθειρξης 16 ετών που είναι και η...

Ανησυχητικά στοιχεία για τη σύφιλη στα Χανιά

Επανεμφάνιση της σύφιλης για μια σειρά από λόγους καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και σε τοπικό επίπεδο με βάση έρευνα - μελέτη της Μονάδας Νεογνών...

Σωτήριες επεμβάσεις στην Α΄Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Πολύτιμο ιατρικό έργο επιτελεί η Α’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Τα “Χανιώτικα νέα”, συνεχίζοντας την παρουσίαση του έργου που...

1978: Απατεώνας συνελήφθη στα Χανιά – Εμφανιζόταν σαν γαμπρός

44 χρόνια πριν και στα Χανιά είχε προκαλέσει “σούσουρο” η σύλληψη ενός άντρα ο οποίος παρουσιαζόταν ως… γαμπρός αν και έγγαμος με παιδιά! Αναφέρει το...

Επί σκηνής το έπος της Μάχης της Κρήτης

Την αναβίωση του επικού αγώνα της Μάχη της Κρήτης επί σκηνής μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας και των ανθρώπων...

Υπερήλικας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του 16χρονη μαθήτρια

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 91 ετών άνδρας παρέσυρε 16χρονη, έξω από τα Άνω Πορόια Σερρών. Η ανήλικη, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι ισπανικής καταγωγής και...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα