Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Υπό παρακολούθηση η μετασεισμική ακολουθία στην Κίσαμο

Mε προσοχή παρακολουθούν οι σεισμολόγοι τη σεισμική δραστηριότητα στα δυτικά του Νομού Χανίων και, όπως επισημαίνουν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχηματίζεται μια “φυσιολογική εικόνα”.
Νέα σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Κισάμου, σημειώθηκε στις 10.04 το πρωί της Τετάρτης.
Η αρχική καταγραφή έδινε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ αλλά από την ανάλυση των δεδομένων στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Χανίων, προέκυψε ότι η δόνηση είχε, τελικά, μέγεθος 3,8 Ρίχτερ.
Οπως μας είπε ο διευθυντής ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς, ο σεισμός αυτός είναι μέρος της σεισμικής ακολουθίας στον ίδιο εστιακό χώρο με τους προηγούμενους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τελευταίο 24ωρο, έως το απόγευμα της Τετάρτης, έχουν σημειωθεί 17 σεισμοί ενώ συνολικά ο αριθμός των σεισμών από τα ξημερώματα της Δευτέρας που καταγράφτηκε η σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ, είναι 48.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. Δηλαδή έχουμε φυσιολογικές τιμές».
Επίσης, ανέφερε ότι «το ρήγμα αυτό δεν έχει ξαναδώσει σεισμούς στην περιοχή του Σφηναρίου. Είναι καινούργια δραστηριοποίηση».
Καταλήγοντας επισήμανε ότι «δεν έχει τελειώσει η ακολουθία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχηματίζεται μια φυσιολογική εικόνα. Δεν έχουμε επίσης σεισμούς σε άλλο εστιακό χώρο. Η σεισμικότητα είναι εντοπισμένη στην συγκεκριμένη περιοχή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα