Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

”Υπερκοπέλι” αλληλεγγύης για τα παιδιά του Ορίζοντα την Κυριακή στα Χανιά

Ένας διαφορετικός αγώνας τριάθλου, ένας αγώνας αλληλεγγύης για τα παιδιά του Ορίζοντα, διοργανώνεται αυτήν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στους Αγ. Αποστόλους. Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, θα διατεθούν για τις ανάγκες παιδιών με νεοπλασίες που στηρίζει ο Σύλλογος Ορίζοντας, στα Χανιά.
Πρόκειται για τον αγώνα τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα, το Υπερκοπέλι που θα διεξαχθεί στις 9 το πρωί της Κυριακής, στην παραλία των Αγ. Αποστόλων και τον παιδικό αγώνα τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα μικρών αποστάσεων, Υπεροκοπελάκι που αφορά παιδιά 8-12 ετών.
Σε αυτόν τον αγώνα, δεν υπάρχει χρονομέτρηση, δεν υπάρχει νικητής και νικημένος καθώς όλοι συμμετέχουν για ένα σκοπό, την ενίσχυση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
Θα ακολουθήσει πάρτι στην παραλία με δώρα, φαγητό, μουσική και παιχνίδια στην άμμο.
Ήδη στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 100 άτομα, όπως ανέφερε το μέλος της αθλητικής παρέας του Ορίζοντα Παναγιώτης Ορφανίδης που κάλεσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην διοργάνωση, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν κατακτήριες θέσεις ούτε χρονομέτρηση, αφού σκοπός είναι η συμμετοχική αλληλεγγύη, όπως ακριβώς γίνεται και στο Santa Run.» Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η διοργάνωση, παροτρύνει την συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες καθώς έχουν προβλεφθεί ειδικές δοκιμασίες. Να σημειωθεί πως πέρυσι τα έσοδα που είχαν συγκεντρωθεί από την ίδια διοργάνωση και προσφερθεί στον Ορίζοντα ήταν 4.900 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορίζοντας Σπ. Αδοντάκης, ευχαρίστησε την αθλητική παρέα του Συλλόγου, τους εθελοντές, και τους Χανιώτες που κάθε χρόνο ”αγκαλιάζουν” την διοργάνωση, τονίζοντας ότι « όλοι αγωνιζόμαστε για έναν σκοπό, την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που δίνουν αγώνα για την ζωή τους. Σε αυτές τις εποχές που ο κοινωνικός αυτοματισμός έχει γίνει βίωμα σε όλους, εμείς καλούμε σε ενεργό συμμετοχή για να προχωρήσουμε μπροστά». Ο ίδιος υπογράμμισε, ότι ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που δίνει μάχη με τον καρκίνο, έχει μείνει ανασφάλιστος, χωρίς δουλειά, και έχει ανάγκη την στήριξη όλων μας.
Την διοργάνωση στηρίζει ο δήμος Χανίων, καθώς όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος για αθλητικά θέματα του δήμου Μαν. Αδοντάκης « είμαστε αρωγοί σε δράσεις που προωθούν την ιδέα του εθελοντισμού και ευαισθητοποιούν σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως είναι το Υπερκοπέλι που έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη μας».
Το κόστος συμμετοχής στο Υπερκοπέλι είναι 15 ευρω και για το Υπερκοπελάκι 10 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου Ορίζοντας στην οδό Μανουσογιαννάκηδων 17 και στο τηλέφωνο 2821 0 79650 από τις 9-3 το μεσημέρι, επίσης στο facebook ( https://www.facebook.com/chaniayperkopeli).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα