Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

ΙΟΒΕ: Έξι στους δέκα Έλληνες μετά βίας τα βγάζουν πέρα

Ιδιαιτέρως ζοφερά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως έρευνα του ΙΟΒΕ και αναδημοσιεύει ο Σκάι, σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, καθώς 6 στους 10 καταναλωτές μετά βίας τα βγάζουν πέρα.

Πρόκειται για το 62% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, το 82% των νοικοκυριών φαίνεται πως τους επόμενους μήνες δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 11% των συμπολιτών μας έχει αναγκαστεί να αντλήσει χρήματα από αποταμιεύσεις προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του.

Ειδικότερα, οι Ελληνες καταναλωτές, περιγράφουν μια εξαιρετικά δύσκολη καθημερινότητα καθώς αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες ενώ είναι φορτωμένοι με όλο και περισσότερες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι συνολικές αποταμιεύσεις των νοικοκυριών στις Ελληνικές τράπεζες έχουν μειωθεί από τα 164 δις. ευρώ του Νοεμβρίου του 2014, στα 131 δις. ευρώ.
Παράλληλα, για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα, καθώς σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, το 45% των νοικοκυριών προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, ενώ το 41% αναμένεται να προβεί σε λιγότερες δαπάνες τον επόμενο χρόνο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα