Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιωάννου Καθολική Επιστολή Β’

Απόδοση στα νεοελληνικά:
Ο πρεσβύτερος στέλνει την παρούσα επιστολή προς την εκλεγμένη από το Θεό κυρία και προς τα παιδιά της, τα οποία αγαπώ πραγματικά, κι όχι εγώ μονάχα, αλλά κι όλοι όσοι γνώρισαν την αλήθεια, μ’ αφορμή την αλήθεια, που παραμένει μέσα μας και θα μας συντροφεύει στο πέρασμα των αιώνων.
Μακάρι νάναι μαζύ σας η χάρις, το έλεος κι η ειρήνη, που στέλνουν ο Πατέρας Θεός κι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Πατέρα, και ταυτόχρονα αλήθεια κι αγάπη νάχετε.
Χάρηκα αρκετά, επειδή συνάντησα μερικά απ’ τα παιδιά σου στο δρόμο της αλήθειας να περπατούν, καθώς αυτή την εντολή είχαμε πάρει από τον Πατέρα. Και τώρα σε παρακαλώ, κυρία, όχι γράφοντας σου καινούριες εντολές, αλλά εκείνη που είχαμε από την αρχή, να αγαπάμε δηλαδή ο ένας τον άλλον.
Και αυτή είναι η πραγματική αγάπη, να περπατούμε δηλαδή στο δρόμο που χαράζουν οι εντολές του. Και τούτη είναι η εντολή, όπως ακούσατε εξαρχής, να περπατάτε στα βήματά της.
Γιατί πολλοί λαοπλάνοι φανερώθηκαν μέσα στον κόσμο, οι οποίοι αρνούνται να παραδεχτούν ότι ο Ιησούς Χριστός ενσαρκώθηκε. Κι όποιος πιστεύει τέτοια πράγματα είναι και παραπλανητής κι εχθρός του Χριστού.
Να προσέχετε τους εαυτούς σας, για να μη χάσουμε εκείνα, για τα οποία κοπιάσαμε, αλλά να απολαύσουμε ολόκληρη την αμοιβή.
Όποιος παραβιάζει τους κανόνες και δεν πειθαρχεί στη διδασκαλία του Χριστού δεν πιστεύει σε Θεό. Όποιος, όμως, μένει προσκολλημένος στα κηρύγματα του Χριστού, αυτός πιστεύει και σε Πατέρα και σε Υιό.
Εάν κάποιος σας πλησιάσει και δε διδάσκει τέτοια πράγματα, μην τον δέχεστε στα σπίτια σας και να μην του απευθύνετε χαιρετισμό, διότι όποιος τον χαιρετάει γίνεται κοινωνός στις υστερόβουλές του πράξεις.
Αν κι είχα πολλά να σας γράψω, δε θέλησα σε χαρτί και με μελάνι να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου, αλλά ελπίζω να έρθω σε σας και να μιλήσουμε στόμα προς στόμα, ώστε η χαρά μας νάναι ολοκληρωμένη. Σε ασπάζονται τα παιδιά της αδελφής σου της διαλεχτής από το Θεό. Αμήν.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες