Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ημερολόγιο Λωτοφάγου

Πεδίο βοής φτηνό – Αχός βαρύς…
Οι προτάσεις Καμμένου από το αμερικανικό Πεντάγωνο μπορεί να προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, όμως οι ειδήσεις για τη σύσφιξη των σχέσεων του ελληνικού με τον αμερικανικό στρατό δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά.
Είναι γνωστό πως, με αφορμή το προσφυγικό, τα αμερικανικά βαπόρια έχουν ελευθέρας στο Αιγαίο, όπως επίσης γνωστή είναι η ανάπτυξη της βάσης της Σούδας, που Αμερικανοί τονίζουν πως «βρίσκεται στα όριά της». Ακόμη, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones», πετούν εδώ και μήνες από τη Λάρισα, ενώ η κινητικότητα που παρατηρείται στον Άραξο και οι συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή για την πιθανότητα εγκατάστασης πυρηνικών μένουν ακόμα αναπάντητες. Σαν κερασάκι, οι επίμονες εκκλήσεις των ΗΠΑ για τη χρήση της Καρπάθου, ενώ κανείς δεν ξεχνάει τις συνεχείς αγορές και επισκευές εξοπλισμού, καθώς και πως η χώρα μας είναι από τις λίγες που καταβάλουν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους στο ΝΑΤΟ.
Ουσιαστικά, με απλά λόγια, βρισκόμαστε σήμερα να συζητούμε για μία επέκταση στις ήδη… εκτεταμένες αμερικανικές επιχειρήσεις εντός των ελληνικών συνόρων.
Και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή, μάλλον το προσεχές διάστημα οι συζητήσεις αυτές θα γίνουν ακόμα πιο έντονες.
***
Ανακαλύπτοντας τον Καμμένο – Τρίτο σύννεφο, δεξιά…
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, υπό το φως των αντιδράσεων που προκαλεί η «προσωπική πολιτική» Καμμένου στις ΗΠΑ, πως ο υπουργός Άμυνας είναι και παραμένει ίδιος εδώ και πολύ καιρό. Και ας ανακαλύφθηκε όψιμα από τον μεγάλο κυβερνητικό εταίρο.
Η στάση του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της λύσης στο Μακεδονικό, κρατεί από τις αρχές των διαπραγματεύσεων. Η στάση του στη διένεξη υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία για τα ζητήματα των Θρησκευτικών, προκάλεσε τότε την αποπομπή του υπουργού Φίλη, με απειλές του Π. Καμμένου για την πτώση της κυβέρνησης. Η στάση του σε όλα τα δικαιωματικά νομοσχέδιο ήταν άκαμπτη και στο πλευρό των πιο αντιδραστικών απόψεων, με βουλευτές του κόμματός του να συναγωνίζονται αυτές του ναζιστικού μορφώματος. Η… προσωπική του ατζέντα για την πώληση όπλων σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Υεμένη, μπορεί να συνάντηση την επίσης όψιμη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος όμως υποσχέθηκε πως θα επανέλθει.
Από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ έχει περάσει κοντά ένας χρόνος. Τότε, που ο Ντόναλντ Τραμπ έσταζε… μέλι για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ από τότε, ο σφικτός εναγκαλισμός ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχει υπάρξει παροιμιώδης.
Τα πράγματα είναι απλά. Είτε ο κυβερνητικός εταίρος ακολουθεί προσωπική ατζέντα και θα πρέπει να αποπεμφθεί… εχθές, ανεξαρτήτως κόστους, είτε απλώς εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική που -ως συνήθως- συνοδεύεται με κροκοδείλια δάκρυα.
Σε κάθε περίπτωση, ο εμπαιγμός έχει τα όριά του. Κάτι που αρκετοί στη συγκυβέρνηση μοιάζουν να αγνοούν…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες